Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος»

Να σταθούν πλάι στο Σωματείο και οργανωμένα να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία, να διεκδικήσουν να υπογραφεί τώρα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χωρίς μειώσεις και επιστροφή των επιδομάτων, καλεί τους εργαζόμενους το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ανάπτυξη που βλέπουμε στην εταιρεία (εξαγορά εταιρειών στα Βαλκάνια το 2013 και δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου franchise στην Ελλάδα φέτος μέσω των καταστημάτων "Αρβανιτίδη") έφερε σε μας μειώσεις, που φτάνουν το 20% και εκατοντάδες απολύσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα θέλουν να εφαρμόσουν, όπως ανακοίνωσαν, και σύστημα εκ περιτροπής εργασίας που σημαίνει λιγότερες μέρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση αποδοχών. Αυτό θα επιφέρει συνολικές μειώσεις στο μισθό μας που μπορούν να φτάσουν στο 40%. O φόβος, η μοιρολατρία και ο ατομικός δρόμος εκεί μας οδηγούν.

Το Σωματείο μας σε καλεί και σένα να σταθείς στο ύψος σου, να σταθείς όρθιος και όχι γονατιστός. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους νικήσουμε, με οργάνωση και αλληλεγγύη, με πίστη ότι αυτά που παράγουν τα χέρια και το μυαλό μας, μας ανήκουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ