Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διώξεις και δίκες σε βάρος συνδικαλιστών

Νέο κύμα δικών σε βάρος συνδικαλιστών ξεκινάει την επόμενη βδομάδα. Τη Δευτέρα 5 Μάη δικάζεται η Ολγα Κολιούση, μέλος του ΣΕΤΗΠ και εκλεγμένη στο επιχειρησιακό σωματείο στη «WIND», έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει η εργοδοσία.

Αφορμή ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας το καλοκαίρι του 2009, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης, εκλεγμένης τότε στο ΔΣ και αντιπροέδρου σήμερα του κλαδικού συνδικάτου. Το ΣΕΤΗΠ καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11.30 π.μ. Ψήφισμα αλληλεγγύης εξέδωσε το ΕΚΑ.

Τη Δευτέρα, επίσης, δικάζονται 12 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που διώκονται για την κινητοποίηση που είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2012 στο υπουργείο Αμυνας. Ενάντια στους εργαζόμενους, που τη μέρα της κινητοποίησης έκλειναν 7 μήνες απλήρωτοι και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, είχε εξαπολυθεί άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής και είχαν γίνει συλλήψεις.

Το μπαράζ των διώξεων συνεχίζεται στη Ζάκυνθο, όπου την Παρασκευή 9 Μάη δικάζονται οι Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του ΕΚ Ζακύνθου, Σπύρος Μπέτσης, πρώην Γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά την παρακώλυση συγκοινωνίας, λόγω της απεργιακής συγκέντρωσης που είχε γίνει στο χώρο του λιμανιού, το Φλεβάρη του 2010, μέρα πανελλαδικής απεργίας. Το ΕΚ Ζακύνθου καλεί εργαζόμενους και σωματεία σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να καταφθάνουν μηνύματα στήριξης των χαλυβουργών και καταδίκης της ποινικοποίησης του πολύμηνου απεργιακού τους αγώνα. Στα εκατοντάδες μηνύματα, προστέθηκαν αυτά από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μεταφορών, Ναυτεργατών, Πυροσβεστών, Χρηματοπιστωτικού και Σιδηροδρόμων από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ