Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα αυτοαπασχολούμενοι και μικροπαραγωγοί

Νέα συγκέντρωση και πορεία χτες. Χαιρέτισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου

Από τη χτεσινή πορεία προς τη Βουλή
Από τη χτεσινή πορεία προς τη Βουλή
Νέα κινητοποίηση έκαναν, χτες, στην Αθήνα, παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο της απεργίας τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, το νομοσχέδιο λειτουργεί σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων εμπορίας τροφίμων και οδηγεί σταδιακά στην εξάλειψη των λαϊκών, γεγονός αρνητικό και για τους αγρότες, αλλά και για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, που θα δουν τις τιμές των τροφίμων να εκτοξεύονται.

Οι λαϊκατζήδες συνεχίζουν τις επόμενες μέρες τον απεργιακό τους αγώνα. Σήμερα το πρωί, διοργανώνουν συμβολικό δωρεάν μοίρασμα τροφίμων στον Περισσό, στις 10.30 το πρωί, στις οδούς Σαλαμίνος και Θράκης. Τη Δευτέρα 5 Μάη, καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ.

Χτες το πρωί, χιλιάδες λαϊκατζήδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος. Μεταξύ άλλων, σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ και της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ απηύθυνε ο Παναγιώτης Μαυρίκης. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησαν πορεία και μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου έφθασαν στη Βουλή, όπου έγιναν ομιλίες από συνδικαλιστές και εκπροσώπους κομμάτων.

Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Χαιρέτισε το μαζικό, ενωτικό, αποφασιστικό συλλαλητήριό τους «ενάντια στην πολιτική που θέλει να αρπάξει την μπουκιά του μεροκάματου από εσάς και τις οικογένειές σας για να ταΐσει τα σαγόνια των μεγαλεμπόρων και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Αυτό το τερατούργημα δεν θα περάσει. Ο αγώνας σας θα το σπάσει. Αυτή η πολιτική είναι της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των κυβερνήσεων που τους προσκυνάνε. Γι' αυτό, δύο μέρες πριν, φέρανε άλλο μισό νομοσχέδιο με πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης».

Εξηγώντας τους λόγους που το κάνουν αυτό, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι Οργανισμοί αυτοί έχουν μαζέψει από τις δικές σας εισφορές εκατομμύρια ευρώ και θέλουν να τα βάλουν στο χέρι, να τα πάνε στον προϋπολογισμό και μέσα από εκεί να ενισχύουν τις τράπεζες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους».

Καταλήγοντας επισήμανε: «Ενας δρόμος υπάρχει. Συνέχιση του αγώνα μέχρι αυτό το τερατούργημα να πάει στα σκουπίδια. Εμείς σας λέμε καθαρά. Το ΚΚΕ όχι μόνο το καταψηφίζει αλλά ζητάει την απόσυρσή του εδώ και τώρα. Και θα κάνουμε και κάτι άλλο. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα, να ξέρετε και εσείς, αν οι διάφοροι βουλευτάδες σάς κοροϊδεύουν ή όχι. Να ξέρετε ποιοι είναι μαζί σας και ποιοι ενάντιά σας».

Αντιπροσωπεία των λαϊκατζήδων συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Στη συγκέντρωση επίσης μοιράστηκε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ, στην οποία επισημαίνεται το εξής: «Με την εφαρμογή του νόμου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τον επόμενο Οκτώβρη, με την ανανέωση των αδειών και την προϋπόθεση για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, χιλιάδες να διωχθούν από τη δουλειά τους. Πρέπει να τους εμποδίσουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η μεγάλη σύσκεψη, την Παρασκευή συλλαλητήριο στην Αθήνα (2023-09-13 00:00:00.0)
Βρήκαν ευκαιρία (2020-05-06 00:00:00.0)
Στηρίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μικροπαραγωγους στις λαϊκές αγορές (2014-04-26 00:00:00.0)
Μπλόκο στα μέτρα! (2012-11-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-10-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ