Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέχρι αύριο η έκθεση φωτογραφίας του ΠΑΜΕ

Τις εντυπώσεις τους αφηγούνται στον «Ριζοσπάστη» μαθητές που την επισκέφτηκαν την Πρωτομαγιά

Από το χώρο της έκθεσης
Από το χώρο της έκθεσης
Μέχρι και αύριο, Κυριακή, θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας για τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ, από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ., στο χώρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών). Την έκθεση έχουν ήδη επισκεφτεί εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι, ενώ το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους γυναικείους και νεολαιίστικους φορείς να οργανώσουν επισκέψεις.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ θα βρεθούν σήμερα στις 11 π.μ. στο χώρο, ενώ στις 6 μ.μ. επίσκεψη έχουν προγραμματίσει το Σωματείο Λογιστών της Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες επισκέπτες, που γέμισαν την αίθουσα της έκθεσης μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, βρέθηκαν και πολλοί νέοι εργαζόμενοι, σπουδαστές και μαθητές. Για τις εντυπώσεις που τους άφησε η φωτογραφική αναδρομή στους αγώνες του ΠΑΜΕ, μίλησαν στον «Ρ» ο Παναγιώτης και η Αναστασία, μαθητές από την Ηλιούπολη, που βρέθηκαν στην έκθεση μαζί με συμμαθητές τους τη μέρα της Πρωτομαγιάς.

Οπως μας είπαν, είναι μια αξιόλογη και χρήσιμη πρωτοβουλία, «για να μην ξεχνιούνται όσα έγιναν». «Εμαθα πολλά», σημείωσε η Αναστασία και μας εξήγησε πως για τους ίδιους το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς ως μικρότεροι δεν έχουν ζήσει τις περισσότερες από τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ μέσα στην τελευταία 15ετία.

Αν και μικροί σε ηλικία, στα ταμπλό της έκθεσης είδαν και αγώνες στους οποίους είχαν τη δική τους συμμετοχή. Ο Παναγιώτης ξεχώρισε το παράδειγμα της απεργίας των χαλυβουργών, στην οποία και οι ίδιοι είχαν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, παίρνοντας μέρος σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Τέλος, η Αναστασία αναφέρθηκε στο διαφορετικό «μάθημα» που μπορεί να δώσει η έκθεση για τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ: «Να μάθουν οι νεότεροι να οργανώνονται, να παλεύουν για τα δικαιώματά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εικαστική Διαδρομή» στον χώρο του καταφύγιου (2021-10-06 00:00:00.0)
Σε χώρους δουλειάς στο Ηράκλειο Κρήτης (2017-04-28 00:00:00.0)
Σκέψεις για την παρέμβαση των εκπαιδευτικών στο σχολείο... (2015-04-29 00:00:00.0)
Εκθεση φωτογραφίας για τα 15χρονα του ΠΑΜΕ (2014-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ