Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
Σε χώρους δουλειάς στο Ηράκλειο Κρήτης

Από τη στάση εργασίας στην «Ανακύκλωση»
Από τη στάση εργασίας στην «Ανακύκλωση»
Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έξω από το εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια 4ωρης στάσης εργασίας που προκηρύχθηκε από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Στο χώρο λειτούργησε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις Πρωτομαγιάτικες μάχες του '36 και του Σικάγο, ενώ διαβάστηκε η απολογία του Σπάις από μέλος της Σωματειακής Επιτροπής.

Στην κεντρική ομιλία, ο Δημόκριτος Σαλούστρος, αντιπρόεδρος της Ενωσης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Πρωτομαγιάς, στάθηκε στο περιεχόμενο της φετινής Πρωτομαγιάς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που αποκτά και επίκαιρο χαρακτήρα, αφού το επόμενο διάστημα ξεριζωμένοι πρόσφυγες θα μεταφέρονται και στην Κρήτη.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Ακολούθησε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Υπενθυμίζεται πως οι εργάτες στην «Ανακύκλωση» βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, για την ανάκτηση των απωλειών από τους προηγούμενους και τον σημερινό εργολάβο. Μεταξύ άλλων αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, καθώς και στη γενική απεργία ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Πετυχημένη εκδήλωση και στο ΠαΓΝΗ

Εκθεση δημιουργιών για την Πρωτομαγιά οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ
Εκθεση δημιουργιών για την Πρωτομαγιά οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση δημιουργιών για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, στο χώρο του νοσοκομείου, με πίνακες ζωγραφικής και ποιήματα, αλλά και ζωγραφιές των παιδιών του Παιδικού Σταθμού του ΠαΓΝΗ. Στη διάρκεια της έκθεσης ακούστηκαν τραγούδια του εργατικού αγώνα. Την ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα διεκδίκησης και αγώνα απ' όλη τη χώρα (2020-05-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικός άνεμος σε όλη τη χώρα (1998-04-30 00:00:00.0)
Τα συνδικάτα προϋπαντούν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά (1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ