Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο Αττικής, μέχρι χτες το απόγευμα, απόφαση για συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία είχαν πάρει μόνο τα σωματεία στα τρόλεϊ, ενώ η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) πήρε απόφαση για στάση εργασίας (έναρξη βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη βάρδιας).

Την ίδια ώρα, με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, δεν ήταν ξεκάθαρο τι θα γίνει την Πρωτομαγιά στα Μέσα σταθερής τροχιάς. Στην Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) πάρθηκε απόφαση για στάση εργασίας (έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ.), ενώ το μεγαλύτερο σωματείο στο Μετρό, το ΣΕΛΜΑ, έχει πάρει απόφαση να μην κάνει τίποτα (!), όταν η πλειοψηφία στη διοίκησή του, μαζί με τις πλειοψηφίες των άλλων σωματείων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, προκήρυσσαν πριν από λίγο καιρό απεργίες με αίτημα να μην περάσει η εμπορική εκμετάλλευση των χώρων που διαθέτουν τα Μέσα από τη ΣΤΑΣΥ στον ίδιο τον ΟΑΣΑ... Το τι θα γίνει τελικά στα Μέσα σταθερής τροχιάς θα εξαρτηθεί από τις συνεδριάσεις των άλλων σωματείων εργαζομένων στα Μέσα αυτά.

Στην αντίπερα όχθη, η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να παραμερίσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ