Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
Στάση εργασίας και συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στη Ζώνη

Από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πύλη της Ζώνης
Από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πύλη της Ζώνης
Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο μνημείο που έχει στηθεί από το Συνδικάτο τους στην πύλη της Ζώνης του Περάματος, τίμησαν χτες οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή την Πρωτομαγιά.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τιμήθηκαν συνταξιούχοι σήμερα εργαζόμενοι, που τις προηγούμενες δεκαετίες συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες του κλάδου. «Να 'ναι αθάνατοι αυτοί που πέσανε για τα δίκια της τάξης μας», είπε ο Γιάννης Νταουντάκης, για χρόνια γραμματέας του Συνδικάτου, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από το Συνδικάτο.

Παράλληλα, τα συνδικάτα Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη Ζώνη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μετέφερε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων ποτέ δεν τους χαρίστηκαν, δεν τους παραχωρήθηκαν από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν μόνο με αδιάκοπους σκληρούς ταξικούς αγώνες», είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, Ακης Αντωνίου. Συνέχισε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων: «Εναν τέτοιο αγώνα δίνουμε και αυτήν την περίοδο στον κλάδο μας για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο και από πίσω οι εργοδότες της Ναυπηγικής Βιομηχανίας αποφάσισαν ότι θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους επιλέγοντας το λιμάνι του Πειραιά ως κέντρο εισόδου κινεζικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη. Τρίβουν τα χέρια τους με την κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή, είναι από αυτούς που βγάζουν κέρδη σε περίοδο "ειρήνης", βγάζουν κέρδη και στην περίοδο του πολέμου. Μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους στη δουλειά και όταν χρειαστεί να υπερασπιζόμαστε με τα όπλα τα κέρδη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ