Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
Με δεκάδες πρωτοβουλίες κορυφώνεται η βδομάδα δράσης μπροστά στην Πρωτομαγιά

Η αφίσα της εκδήλωσης που οργανώνει το ΣΕΤΗΠ την Κυριακή
Η αφίσα της εκδήλωσης που οργανώνει το ΣΕΤΗΠ την Κυριακή
Με δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα σήμερα και το Σαββατοκύριακο, συνεχίζεται η βδομάδα δράσης των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, η οποία θα κορυφωθεί με τις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα, 1η Μάη.

Σήμερα, Παρασκευή

-- Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11 - 15, 5ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε στάσεις εργασίας στο εργοτάξιο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης (11.00 - 13.00) και στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι (11.30 - 13.30).

-- Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε ομιλία για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου μαζί με συνδικάτα (Μετάλλου, Λιθογράφων, Φαρμάκου, Τροφίμων, Ιδ. Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων) διοργανώνουν εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Κορωπί (πλατεία Ελευθερίας). Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με εργατικό - αντιπολεμικό τραγούδι.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων οργανώνει συναυλία, στις 7.30 μ.μ., μπροστά στη Νομαρχία.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε προβολή ταινίας, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει προβολή ταινίας, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 12 μ., για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο «hot spot» των Θερμοπυλών.

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε προβολή ταινίας, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσά του.

-- Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί σε συναυλία στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου.

-- Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με τα συνδικάτα της Περιοχής με θέμα τη στάση των εργατών στον πόλεμο, στις 7 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12).

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας προχωρά σε εκδήλωση - συζήτηση με τους εργαζόμενους στον ηλεκτροφωτισμό και την αυτεπιστασία, στις 12 μ., στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων (κτίριο Λαδόπουλου).

-- Σωματεία της περιοχής του Θριασίου οργανώνουν συναυλία με αντιπολεμικά και αντιφασιστικά τραγούδια, στις 9 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων (Νικολαΐδου 9, Ελευσίνα).

-- Το επιχειρησιακό σωματείο στην «360 connect» και οι Σωματειακές Επιτροπές στη «Vodafone» και στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στον Κεραμεικό διοργανώνουν κοινή εκδήλωση, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στα Πετράλωνα.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής προχωρά σε παρέμβαση στις υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα, με έκθεση φωτογραφικού υλικού και συζήτηση με εργαζόμενους στο χώρο του κυλικείου, από τις 10 π.μ. μέχρι το μεσημέρι.

-- Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής οργανώνει εκδήλωση, στις 11 π.μ., στη Φαρμακοβιομηχανία «ΚΛΕΒΑ».

-- Το Σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village» (όμιλος «Αldemar») έχει προκηρύξει στάση εργασίας (14.00 - 15.00) προκειμένου να γίνει εκδήλωση στο χώρο του εστιατορίου του προσωπικού.

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και η Ομάδα Γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ, οργανώνουν εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας. Θα προβληθεί βίντεο, θα παρουσιαστούν κομμάτια από τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου, ενώ θα γίνει ομιλία και συζήτηση με θέμα τον πόλεμο.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας οργανώνει εκδήλωση με ομιλία, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο και συναυλία με εργατικό και αντιπολεμικό τραγούδι.

-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και πόλεμος», στις 7 μ.μ., στα γραφεία της.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Θεσσαλονίκης προγραμματίζει εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης καλεί, στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση για την Πρωτομαγιά στο νεοσυσταθέν παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών του Σωματείου στην Μυκηνών 17 (περιοχή Μπότσαρη).

-- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας προχωρά σε στάσεις εργασίας, διάρκειας μιας ώρας, και εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, για τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο (7 π.μ. - 8π.μ.), την υπηρεσία πρασίνου (7 π.μ. - 8 π.μ.) και το Δημαρχείο (12 μ. - 1 μ.μ.).

Αύριο, Σάββατο

-- Αντιπροσωπεία σωματείων της περιοχής του Θριασίου θα επισκεφθούν, στις 12 μ., το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη σχολή μαθητείας των ναυπηγείων Ελευσίνας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα γίνει ομιλία για την Πρωτομαγιά.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων οργανώνει πικετοφορία, στις 11 π.μ., στον πλάτανο (Αβέρωφ).

-- Το Εργατικό Κέντρο Αρτας οργανώνει, στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, εκδήλωση με ομιλία για την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε προβολή αντιπολεμικής ταινίας, στις 11.30 π.μ., στο «Cine Foskolos».

-- Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε προβολή ταινίας, στις 7 μ.μ., στη ΒΕΤΛΑΝΣ.

-- Η Γραμματεία Θήβας - Οινοφύτων του ΠΑΜΕ οργανώνει προβολή αντιπολεμικής ταινίας, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

-- Κοινή εκδήλωση διοργανώνουν, στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Στίβους, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, το Σωματείο Εργαζομένων στην Παραγωγή Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Δασεργατών.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προβάλλει την αντιπολεμική ταινία «Ο χορός της τέφρας», στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

-- Η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας οργανώνει εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 9 μ.μ., στο χώρο της πολιτιστικής λέσχης του Εργατικού Κέντρου.

Την Κυριακή 30/4

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) οργανώνει εκδήλωση, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110), με θέμα «1η Μάη 2017 - 10 χρόνια ΣΕΤΗΠ, διδασκόμαστε από την ιστορία του ταξικού κινήματος στον κλάδο, συνεχίζουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

-- Το Εργατικό Κέντρο Αρτας προβάλλει την ταινία «Και οι δήμιοι πεθαίνουν» στις 8 μ.μ., στην αίθουσά του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων οργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Οι αναμνήσεις ενός κουρέα», στις 8 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου οργανώνει ποδηλατοδρομία «για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», στις 11 π.μ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε πολιτικό μνημόσυνο προς τιμήν των 120 εκτελεσμένων από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους το 1944, στις 10 π.μ., στην Αγία Τριάδα.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας διοργανώνουν εκδήλωση για τον πόλεμο και τη στάση της εργατικής τάξης, στις 7 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο στην Πελασγία.

-- Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, οργανώνει εκδήλωση, στις 12 μ., στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καλούν σε αφιέρωμα στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, στις 7.30 μ.μ., στο Σκέρο Γουβιών.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Κατοίκων Ηλιακού Χωριού, διοργανώνουν εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ηλιακού Χωριού, με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη θέση της εργατικής τάξης.

-- Τα Σωματεία Οικοδόμων και Εμπορίου - Υπηρεσιών Αρκαδίας οργανώνουν σύσκεψη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ