Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Κινητοποίηση ενάντια στη μεθοδευόμενη απόλυση όλου του ΔΣ του Σωματείου

Τη συμπαράστασή τους στο Σωματείο και τους εργαζόμενους εκφράζουν συνδικάτα του κλάδου, καθώς και άλλα σωματεία της περιοχής

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας στο Καπανδρίτι
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας στο Καπανδρίτι
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» που μεθοδεύει η εργοδοσία, διοργάνωσε χτες το επιχειρησιακό Σωματείο με τη στήριξη του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και τη συμμετοχή άλλων συνδικάτων της περιοχής. Η κινητοποίηση έγινε στα γραφεία των επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα» στο Καπανδρίτι, όπου επιδιώχθηκε συνάντηση με την εργοδοσία και απαιτήθηκε να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις σε βάρος του σωματείου και των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας επικαλέστηκαν άλλες ειλημμένες υποχρεώσεις και τελικά ορίστηκε συνάντηση για τις 3 Μάη.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, σε μια νέα πρωτοφανή κίνηση, κατέθεσε στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικειοθελούς αποχώρησης» (!) για κάθε ένα από τα επτά μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου. Με την προκλητική αυτή κίνηση, κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους και το Σωματείο τους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

«Να σταματήσει εδώ και τώρα η επιδίωξη της εργοδοσίας των επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα" να απαλλαγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, όπου ανάμεσα στα μέλη του βρίσκεται και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας μας», απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και επισημαίνει: «Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος κοινού, μαζί με άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σχεδιασμού, ώστε να καταλήξουν οι εγκαταστάσεις του πτηνοσφαγείου της Τανάγρας στο ΝΙΤΣΙΑΚΟ, χωρίς όμως τους εργαζόμενους που δούλευαν εκεί και τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει. Η συγκεκριμένη επίθεση έχει τη στήριξη όλης της εργοδοσίας γιατί το συγκεκριμένο σωματείο ήταν σημείο αναφοράς στους αγώνες».

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί εργοδοσία και κυβέρνηση ότι θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς και απαιτεί: Να σταματήσει την επίθεση στους εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου. Να πληρώσει όλες τις δεδουλευμένες οφειλές, να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας με τα κεκτημένα δικαιώματα, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ και παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Στο μεταξύ, σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να σταματήσει η άθλια εργοδοτική μεθόδευση, προχώρησε χτες το ΠΑΜΕ.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας και τονίζει: «Κλιμακώνεται η επίθεση στους εργαζόμενους και στο Σωματείο τους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις (...) Αυτός ο αγώνας και το Σωματείο που πρωτοστατεί, έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εργοδοσίας, που προσπαθεί να τους κάμψει με επιθέσεις ένοπλων μπράβων της, με συλλήψεις, με εξαγορά. Η εργοδοσία προχωράει σε τέτοιες αντεργατικές ενέργειες στηριγμένη στο νομοθετικό πλαίσιο που (...) έχουν διαμορφώσει οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την αποθράσυνση των μεγαλοεργοδοτών. Συνεχίζει να συζητά με τους "θεσμούς" στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης νέα σκληρότερα μέτρα για την απελευθέρωση των απολύσεων και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης».

Το ΠΑΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο "υπό διωγμόν" σωματείο και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα". (...) Να κάνουμε πραγματικότητα τον εφιάλτη τους, που δεν είναι άλλος από τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων με τις σύγχρονες ανάγκες τους στο επίκεντρο, με την προοπτική της απαλλαγής τους από τους εκμεταλλευτές του μόχθου τους».

Κύμα αλληλεγγύης από εργατικά συνδικάτα

Την αλληλεγγύη τους στο Σωματείο και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» εξέφρασαν τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ν. Φθιώτιδας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Λάρισας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Οικοδόμων Χαλκίδας, Μετάλλου ν. Εύβοιας, τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΒΓΑ, ΦΑΓΕ, «Tasty foods», Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Θεσσαλονίκης, Διαλογής και Ψύξης Φρούτων και Λαχανικών Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και το Σωματείο Εργαζομένων «Κελαϊδίτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ