Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
«Εικαστική Διαδρομή» στον χώρο του καταφύγιου

Ανοιξε τις πύλες του το ιστορικό καταφύγιο που βρίσκεται κάτω από τα Υψηλά Αλώνια και αποτελεί και φέτος το σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την απελευθέρωση της Πάτρας από τον ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τις οποίες διοργανώνουν ο δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του.

Στους χώρους του καταφύγιου, πέρα από την έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού υλοποιήθηκε φέτος και η «Εικαστική Διαδρομή», η οποία συνθέτει μια ενιαία εγκατάσταση που ξεδιπλώνεται στις στοές και τους θαλάμους του καταφύγιου, ακολουθώντας το «νήμα» Κατοχή - Αντίσταση - Απελευθέρωση. Το παραπάνω εγχείρημα υλοποιήθηκε με την παρέμβαση καθηγητών του εικαστικού εργαστηρίου του δήμου και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Το καταφύγιο φιλοξενεί εικαστικά έργα των Χρύσας Αγάθου, Ganaelle Bressoud, Μαρίας Κανελλοπούλου, Τότας Κοντόγιωργα, Σπύρου Μεθενίτη, Δώρας Μόρφη και Παναγιώτη Φερεντίνου, τα οποία δημιουργήθηκαν από πηλό, μέταλλο και γυαλί, κατασκευασμένα ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στις έννοιες του αγώνα, της ειρήνης και της ελευθερίας, και πρόκειται να παραμείνει σε μόνιμη βάση, συμπληρώνοντας και δημιουργώντας γόνιμους συνειρμούς με τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής που παρουσιάζονται παράλληλα.

  • Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη από 18.00 έως 20.00 και κάθε Κυριακή από 11.00 έως 12.00. Το Καταφύγιο θα μείνει ανοιχτό όλο τον Οκτώβρη και θα γίνονται προγραμματισμένες επισκέψεις - ξεναγήσεις σε συλλόγους και σωματεία μετά από συνεννόηση (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610-624-088 και 2610-390-937).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ