Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Πρεμιέρα για Τσάτουμα, Κυριακοπούλου

Πρεμιέρα στις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τον ανοικτό στίβο, κάνουν σήμερα ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, που αποτελούν τις ελληνικές συμμετοχές στο πρώτο φετινό γκραν πριν της σειράς «Diamond League», που θα διεξαχθεί στην Ντόχα.

Ο Λούης Τσάτουμας, που ήταν 4ος στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Μάρτη στο Σόποτ, στον ανοιχτό στίβο έχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ, από το 2007, και φιλοδοξεί σήμερα να κάνει ένα επιτυχημένο ντεμπούτο και στον ανοικτό. Από τους άλτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο μήκος και θα είναι αντίπαλοι του Μεσσήνιου άλτη, ξεχωρίζουν ο Νοτιοαφρικάνος Ζαρκ Βίσερ (8.31μ) και ο συμπατριώτης του, Γκοντφρέι Μοκοένα (8.50μ), καθώς και ο Βρετανός Τόμλινσον (8.35μ) με το Μεξικάνο Μοράλες (8.46μ).

Σπουδαίες παρουσίες υπάρχουν στο επί κοντώ γυναικών, που ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας για την κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ (4.71) Νικόλ Κυριακοπούλου. Θα αντιμετωπίσει, ανάμεσα στις άλλες, και τη Γερμανίδα Σίλκε Σπίκελμπουργκ (4.82μ), την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, με φετινό 4.66 και ατομικό 4.99μ, τη Ρωσίδα Αναστασία Σαφτσένκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ