Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Ο Ολυμπιακός και... οι άλλοι

Μπορεί να άλλαξε την τελευταία στιγμή... λιμάνι, αφού από τη Λάρισα κατέληξε δυο ημέρες πριν την έναρξή του στο Π. Φάληρο εξαιτίας των μη εγγυήσεων για ομαλή διεξαγωγή από την αστυνομική διεύθυνση της πόλης, όμως, ακόμα και έτσι, το φετινό φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών αρχίζει σήμερα, κρίνοντας το φετινό κάτοχο του τροπαίου. Στους δυο ημιτελικούς θα συναντηθούν ο Ολυμπιακός με την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Νηρέα Λαμίας (17.00), καθώς και η Χίος με τη Βουλιαγμένη (19.00). Οι πρωταθλητές για τη φετινή σεζόν «ερυθρόλευκοι», με βάση και τη συνολική εικόνα, είναι το ακλόνητο φαβορί για να προσθέσουν στη συλλογή τους το 16ο συγκεκριμένο τρόπαιο και να κάνουν το 13ο νταμπλ στην ιστορία τους. Η Βουλιαγμένη φαντάζει ως το αουτσάιντερ μετά τον Ολυμπιακό, ωστόσο το γεγονός ότι θα κληθεί να συμμετάσχει, έχοντας απουσίες 5 βασικών στελεχών που μετέχουν με την εθνική ομάδα νέων ανδρών σε προκριματικό όμιλο στη Μάλτα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθιστά λεπτές τις ισορροπίες για τον ΝΟΒ, ακόμα και για το σημερινό ημιτελικό. Απουσίες βασικών παικτών θα έχει και η αντίπαλός της, Χίος.

Πάντως, μπορεί λύση με την έδρα να βρέθηκε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η διοργάνωση δεν γίνεται υπό τη σκέπη άλλων προβλημάτων, κυρίως εκείνων που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη εικόνα που επικρατεί στους συλλόγους της υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Νηρέα Λαμίας, που μέχρι χτες ήταν άγνωστο εάν θα κατέβει στην Αθήνα με τη βασική ομάδα ή με αυτή των νέων, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, στις 18.30.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πέρασε και περιμένει ο Ολυμπιακός

Οπως αναμενόταν βάση προγνωστικών, ο Ολυμπιακός καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση στο φετινό τελικό της Α1 γυναικών, αφού επικράτησε και χτες στον Πειραιά του τυπικά γηπεδούχου Ηρακλή με 13-5, κάνοντας το 2-0 νίκες. Ετσι, οι «ερυθρόλευκες» θα περιμένουν το σημερινό παιχνίδι στο Λαιμό, όπου επίσης η τυπικά γηπεδούχος Γλυφάδα θα υποδεχθεί τη Βουλιαγμένη στη δεύτερη αναμέτρηση για το δικό τους ημιτελικό. Ο ΝΟΒ προηγείται 1-0 νίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ