Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απέφυγαν τα χειρότερα στις ποινές ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Απέφυγαν τα χειρότερα (περισσότερο μάλιστα ο Δικέφαλος) οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, όσον αφορά τις ποινές που επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της Super League στις δυο ΠΑΕ, για τα επεισόδια των οπαδών τους στον αγώνα του «Απ. Νικολαΐδης», για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι δυο σύλλογοι τιμωρήθηκαν με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2 αγωνιστικές έκαστος, καθώς και με χρηματικά πρόστιμα (65 χιλ. ευρώ ο ΠΑΟΚ, 68 χιλ. ευρώ ο ΠΑΟ), ωστόσο απέφυγαν την ποινή αφαίρεσης βαθμών. Κι αυτό γιατί η επιτροπή δέχθηκε τον ισχυρισμό των δυο ομάδων ότι δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια και έτσι δεν θεωρήθηκαν υπότροποι.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ, που έχει ήδη τιμωρηθεί για τα δρώμενα στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και το γεγονός ότι «πράσινοι» και «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν σε απολογία και για το μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου με αιτία «εκτεταμένα επεισόδια», ελλόχευε τον κίνδυνο βαρύτερης ποινής και για τους δυο.

Στην απολογία τους, οι δυο ΠΑΕ ακολούθησαν κοινή υπερασπιστική γραμμή, ρίχνοντας τις ευθύνες για τη δημιουργία των όσων συνέβησαν στο σχεδιασμό της αστυνομίας (Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ). Η πλευρά των «πρασίνων» υποστήριξε ότι ήταν προβληματικός ο τρόπος που αντιμετώπισε τα γεγονότα η αστυνομία και της επέρριψε ευθύνες αδυναμίας πρόληψης και καταστολής. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο νομικός σύμβουλος Αχ. Μαυρομάτης έκρινε την κλήση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα παράτυπη και απαράδεκτη, έκανε λόγο για στοχοποίηση του ΠΑΟΚ επειδή «απέκλεισε τον Ολυμπιακό», όπως είπε, και αρνήθηκε τις ευθύνες της ΠΑΕ για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, τα οποία δεν τα θεωρεί και εκτεταμένα.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Τη... γιυτώνουν με πρόστιμο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τα γεγονότα στον τελικό Κυπέλλου. Οι εκπρόσωποι των δυο αντιπάλων, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, απολογήθηκαν λίγη ώρα μετά την αντίστοιχη στην πειθαρχική επιτροπή της Super League (για το μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ), ζήτησαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν προκύπτει από πουθενά ότι έγιναν εκτεταμένα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η κλήση των δυο ΠΑΕ από το αρμόδιο όργανο έγινε με αιτιολογία εκτεταμένα επεισόδια, εντούτοις, απ' ότι φαίνεται, η ποινή που θα τους επιβληθεί τελικά, θα είναι το χρηματικό πρόστιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ