Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η ΕΕ πρωτοστατεί στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό

Στην παρέμβασή του στο «Στρογγυλό Τραπέζι» «Κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη», ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα σχετικά με το ρόλο της ΕΕ στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της, με συστατικό της στοιχείο την αθώωση και αναβίωση του φασισμού:

«Η άνοδος των εθνικιστικών - φασιστικών απόψεων, χωρίς άλλο συνδέεται με την αντικομμουνιστική δραστηριότητα της ΕΕ, που πλέον έχει αναγορεύσει σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, με αιχμή του δόρατος τη χυδαία, ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικό του διακριτό ρόλο στην προώθηση της αντικομμουνιστικής χυδαιότητας. Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μη διοργανώνεται από τα ευρωπαϊκά κόμματα - τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου - μια αντικομμουνιστική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε άλλες πόλεις των κρατών-μελών της ΕΕ.

Τις εκδηλώσεις αυτές ζήλεψε το κόμμα της "Die Linke" ("Η Αριστερά") της Γερμανίας, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί πρωτοστατούν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που, ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2014, όρισε σαν υποψήφιό του για πρόεδρο της Κομισιόν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικούς μήνες, το κόμμα αυτό, με τον ευρωβουλευτή του H. Scholz (μέλος του προεδρείου του ΚΕΑ), οργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση με τίτλο "Ταξίδεψα στη χώρα σας σαν φιλοξενούμενος - Γερμανοί αντίπαλοι του Χίτλερ θύματα του σταλινικού τρόμου: Οικογενειακές ιστορίες 1933-1956", μέσα από την οποία διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και την αναμφισβήτητη συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη κατά του φασισμού και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Οπως αποδείχτηκε, η εκδήλωση αυτή ήταν προπομπός ακόμη μεγαλύτερης αντικομμουνιστικής πρόκλησης. Ετσι, το "Die Linke" οργάνωσε, στις 17 Δεκέμβρη 2013, στο Βερολίνο, στα γραφεία του, στο κτίριο "Καρλ Λίμπκνεχτ", τα αποκαλυπτήρια "αναμνηστικής πλάκας" για "τα θύματα του Σταλινισμού", αναμασώντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, τα αστικά και οπορτουνιστικά ιδεολογήματα, σε μια χυδαία επιδίωξη να παρουσιάσουν Γερμανούς αντιναζιστές ως θύματα του σοβιετικού εργατικού κράτους, μια ακόμη πιο βρώμικη εκδοχή της επίσημης πολιτικής της ΕΕ, της εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Τα παραπάνω δείχνουν πως οι οπορτουνιστές επιζητούν τα συγχαρητήρια της αστικής τάξης, για τη συμμετοχή τους στην αντικομμουνιστική της εκστρατεία, αναπαράγοντας τη θεωρία των "δύο άκρων" με το δικό τους ύπουλο τρόπο».

Και έκλεισε λέγοντας:

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ και άλλων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που αγωνίζονται με συνέπεια ενάντια σ' αυτήν την ιδεολογικο-πολιτική επίθεση της ΕΕ, είναι ο καλύτερος τρόπος για την ανακοπή της, η οποία πρέπει να συνοδευτεί με μια γενικευμένη αντεπίθεση των κομμουνιστών, προβάλλοντας τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού σε σύγκριση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την αναγκαιότητα και επικαιρότητά του σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ