Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Τιμή στους λαούς που νίκησαν το ναζισμό

Τα 69 χρόνια από τη Νίκη των Λαών ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό τέρας τιμά το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Εκτελεστική του Γραμματεία, μεταξύ άλλων, τιμά «όλους τους λαούς του κόσμου που αντιστάθηκαν στο ναζισμό και πρώτα απ' όλους το σοβιετικό λαό με τα πάνω από 20 εκατομμύρια θύματα και τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού που ανέτρεψε τα σχέδια του ιμπεριαλισμού».

Παράλληλα σημειώνει: «Επαγρυπνούμε γιατί μεγαλώνουν οι κίνδυνοι γενικευμένου πολέμου, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, σαν αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή με την εργατική τάξη και το λαό μας απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων, για το δίκιο της εργατικής τάξης. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Σε μήνυμά της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία αναφέρει: «Η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, που επιτεύχθηκε 69 χρόνια πριν, αποτελεί έμπνευση για τους αγώνες των εργατών και των λαών σε όλο τον κόσμο και υπενθυμίζει σε όλους και στις νεότερες γενιές ότι οι εργαζόμενοι και οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν να νικήσουν, όσο ισχυροί κι αν είναι οι εχθροί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ