Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταδικαστεί η ΕΕ που στηρίζει αντιδραστικές εξελίξεις στην Ουκρανία

Η εισαγωγική τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη χτεσινή εκδήλωση με θέμα: «Οι κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη»

Η ΕΕ μετέτρεψε την 9η Μάη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε «Μέρα της Ευρώπης», για να σβήσει από τη μνήμη των λαών της Ευρώπης τον αντιφασιστικό χαρακτήρα αυτής της επετείου.

Επιχείρησε να ταυτίσει το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Μαζί με τις ΗΠΑ, χωρίς ενδοιασμό, στήριξε τις πιο μαύρες, τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, που αναρριχήθηκαν πραξικοπηματικά στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, όπως νωρίτερα είχε συμβεί σε χώρες της Βαλτικής.

Το φασιστικό τέρας είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος. Ο φασισμός είναι η ακραία φωνή του κεφαλαίου που αξιοποιείται ως η «αιχμή του δόρατος» της καπιταλιστικής εξουσίας ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Στις εκλογές χρειάζεται σαφής καταδίκη της ΕΕ, που στήριξε την αντιδραστική εξέλιξη στην Ουκρανία όχι τυχαία, όχι από παραδρομή, από κακό υπολογισμό ή εξαιτίας «κακού συσχετισμού», ούτε γιατί είναι «υπόδουλη» στις ΗΠΑ, αλλά γιατί είναι συμμαχία - στήριγμα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Είναι από τη φύση της βαθιά αντιδραστική, αφού έχει ως «ακρογωνιαίο λίθο» τη διαφύλαξη των καπιταλιστικών κερδών.


ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ