Σάββατο 17 Μάη 2014 - Κυριακή 18 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισχυρό ΚΚΕ παντού, αρκετά με τους εκβιασμούς και την κοροϊδία

Στην Τούμπα πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Η Θ. Καπέτη
Η Θ. Καπέτη
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και ενίσχυσής του στις εκλογές στις 18 και τις 25 Μάη απηύθυναν την Πέμπτη το βράδυ, από την Τούμπα, τη συνοικία της προσφυγιάς και των αγώνων, η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης έδωσαν το «παρών» οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, αλλά και ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της περιοχής, άνθρωποι που έχουν πάρει την απόφαση να μην ξαναλαθέψουν, να ψηφίσουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μετατρέψουν την ψήφο σε πραγματικό πολιτικό βόλι που θα βρει ίσα στην καρδιά την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ, τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Από το βήμα της συγκέντρωσης οι υποψήφιοι κάλεσαν σε ένταση των προσπαθειών, με όλες τις δυνάμεις, ώστε μέχρι την τελευταία στιγμή, και αυτήν την Κυριακή και ολόκληρη την βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, το κάλεσμα του ΚΚΕ να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Η Θεανώ Καπέτη αναφέρθηκε στα διλήμματα που τίθενται ολοένα και πιο εκβιαστικά στο δρόμο προς τις εκλογές και σημείωσε: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με λέξεις που ακούγονται ωραία στα αυτιά μας: Πλεόνασμα, έξοδος στις αγορές, Νέα Ελλάδα, ανάκαμψη, επενδύσεις. Απαιτούν γι' αυτά κυβερνητική σταθερότητα. Απαιτούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι να σηκώσουν στους ώμους τους το βαρύ φορτίο των θυσιών και να πέσουν ακόμα πιο χαμηλά από κει που είναι σήμερα. Ολοι όσοι ματώσαμε γι' αυτό το περιβόητο πλεόνασμα να ξαναβάλουμε το κεφάλι στον ντορβά, να ξανασκύψουμε τη μέση».

Ο Γ. Δελής
Ο Γ. Δελής
«Από την άλλη μεριά», πρόσθεσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει τα δικά του διλήμματα. Πρόκειται για δύναμη που κάνει τεμενάδες στην ΕΕ και μάλιστα σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή με μια αλλαγή των συσχετισμών στο εσωτερικό της. Οτι μπορεί να ξαναγυρίσει στις αρχικές της αξίες. Γι' αυτό άλλωστε διεκδικεί και την προεδρία. (...) Είναι δοκιμασμένη δύναμη και στην πολιτική σκηνή, και στα σωματεία και τις ομοσπονδίες που έχει υπογράψει μειώσεις μισθών, και στην Τοπική Διοίκηση που έχει στηρίξει την πολιτική της ανταποδοτικότητας και τη μερική απασχόληση και την επιχειρηματική δράση.

(...) Τι μένει λοιπόν; Να διαχειριστούν την ακραία φτώχεια με λογικές πτωχοκομείου και φιλανθρωπίας. Αλήθεια, αυτές είναι οι δυνατότητες της εποχής μας; Να μας παρέχουν ψίχουλα, είτε ο ένας είτε ο άλλος είτε όλοι μαζί, να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε κι ευχαριστώ που έχουμε έστω και αυτά τα λίγα;».

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, η Θ. Καπέτη σημείωσε ότι είναι αναγκαία και επείγουσα, απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, είναι η μοναδική διέξοδος για τη λαϊκή ευημερία και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Εμπρακτη καταδίκη όλων των υπερασπιστών του ευρωμονόδρομου

Ο Γ. Ζιώγας
Ο Γ. Ζιώγας
Ο Γ. Δελής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τι καλό είδαν οι άνεργοι από τον Μπουτάρη; Μήπως τους απάλλαξε από τα δημοτικά τέλη; Μήπως έπαψε να τους ζητά χρήματα για τις δημοτικές υπηρεσίες; Μήπως τον είδαν δίπλα τους στους αγώνες τους για δουλειά με δικαιώματα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική;

Τι καλό είδαν οι μικρομαγαζάτορες, παρά μόνο τα χαράτσια και από το δήμο και το κυνηγητό για τις ταμπέλες των μαγαζιών τους:

Τι καλό είδε η νεολαία, παρά μόνο φιέστες και πανηγυράκια για την ευρωπαϊκή ιδέα και εκδηλώσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, όταν την ίδια στιγμή βάζουν λουκέτο κατά χιλιάδες τα μικρομάγαζα κάτω από την πίεση των πολυκαταστημάτων που και ο Μπουτάρης ενισχύει με την πολιτική του, όπως με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας;

(...) Ο υποψήφιος της ΝΔ αποκαλύπτει καθαρά τις προθέσεις του. Πιστός υπηρέτης της αντιλαϊκής πολιτικής από υπουργικές θέσεις, θα την υπηρετήσει και από το δημαρχιακό θώκο. Πίσω από τα μεγάλα και απατηλά λόγια για τις αναπλάσεις στις γειτονιές συναγωνίζεται τον Μπουτάρη στο ποιος θα στηρίξει περισσότερο τους επενδυτές και την καπιταλιστική ανάπτυξη προσφέροντας κίνητρα και κάθε βοήθεια από το δήμο. Οι προτάσεις του για την αξιοποίηση της ΔΕΘ από το μεγάλο κεφάλαιο και σε βάρος του λαού είναι αποκαλυπτικές.

Από κοντά κι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται μια καλύτερη διαχείριση της φτώχειας, με κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία, που θα μείνουν και μετά την κρίση, αφού η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καπιταλιστική και θα αφορά μόνο στα κέρδη των υγιών επιχειρηματιών. Συμπληρωματική δύναμη της παράταξης Μπουτάρη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, καλλιεργεί τη μείωση των απαιτήσεων του λαού προσφέροντας περισσότερα ψίχουλα».

Ο Γιάννης Ζιώγας τόνισε ότι «η ταξική πολιτική που ασκείται σε βάρος του λαού, υλοποιείται από τους πολιτικούς υπηρέτες, το κράτος και τους μηχανισμούς του, που όλοι είναι στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης. ΕΕ - κυβέρνηση - περιφέρειες - δήμοι αποτελούν τους κρίκους μιας αλυσίδας, που δένει το λαό. Oι υποψήφιοι είτε εμφανίζονται ως οι εκλεκτοί των κομμάτων τους, είτε ως ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι, απολίτικοι ή αποκλειστικά "αυτοδιοικητικοί", είναι ένθερμοι περιπατητές του ευρωμονόδρομου και υπερασπιστές των αξιών της αντιλαϊκής αυτής διακρατικής συμμαχίας.

(...) Οι οδηγίες της ΕΕ υποχρεωτικά ενσωματώνονται στους νόμους της χώρας, αποτελούν το 80% της συνολικής ελληνικής νομοθεσίας και συνιστούν ευαγγέλιο για διοικήσεις περιφέρειας και δήμων.

Οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που στηρίζουν την ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ή την "περιφερειακή πολιτική", που συνδέεται και με τον "Καλλικράτη", θα κινηθούν υποχρεωτικά στην πεπατημένη των προηγούμενων διοικήσεων».

Τέλος, ο Γ. Ζιώγας υπενθύμισε ότι με τις αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» και τη μετατροπή της Περιφέρειας, μέσω αυτού, σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, η Διοίκηση γνωμοδοτεί για αλλαγή της χρήσης γης, αδειοδοτεί επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεηλασία κορυφογραμμών, αρχαιολογικών χώρων, ακτών, συμμετέχει στη διαχείριση - μοίρασμα των κοινοτικών κονδυλίων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε μικρούς και μεγάλους συνεργάτες, στηρίζει την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που προβλέπει τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων από ιδιώτες, με την εγκατάσταση και λειτουργία των επικίνδυνων και πανάκριβων, για τις λαϊκές οικογένειες, εργοστασίων καύσης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ