Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οριακή η κατάσταση του ΠΕΔΥ στη Λάρισα

Ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) της περιοχής καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας. Το έλλειμμα ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ, το σύστημα αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις και είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο της υποχρηματοδότησης, έχουν πετσοκοπεί εδώ και ένα χρόνο περίπου παροχές και έχουν επιβληθεί νέα χαράτσια μέχρι 25% στα φάρμακα, 15% στις εξετάσεις και 30-50% στη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Για παράδειγμα, στη Λάρισα το ΠΕΔΥ δεν έχει μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, ούτε αναλυτή εργαστηριακών εξετάσεων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να κάνουν σε ιδιώτες μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες, ορμονικές, προγεννητικού ελέγχου, πολλές φυσικοθεραπείες, ενώ το σύνολο όσων έχουν ανάγκη αποκατάστασης παραπέμπεται στα ιδιωτικά κέντρα, αφού στη Θεσσαλία δεν υπάρχει δημόσιο κέντρο αποκατάστασης! Στη Λάρισα, για 250.000 περίπου άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, το ΠΕΔΥ έχει έναν ακτινολόγο και έναν μικροβιολόγο! Από το προσωπικό λείπουν 35 τουλάχιστον άτομα.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε προσωπικό, γιατρούς και εξοπλισμό στα ιατρεία του ΠΕΔΥ και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, καλύπτοντας όλους (ασφαλισμένους και μη). Διεκδικεί αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Πρόληψης, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες σε όλο το λαό, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην καταργηθεί ή συγχωνευτεί καμία Μονάδα Υγείας, Κέντρο Υγείας, αλλά να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ