Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την απόλυση καθαρίστριας

Την επαναπρόσληψη εργαζομένης που απολύθηκε από εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Βασιλική Κακαράντζα απολύθηκε από την εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επειδή πρωτοστατούσε στον εργασιακό της χώρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ίδιας και των συναδέλφων της απέναντι σε αυθαίρετες πρακτικές της εργοδοσίας.

Οπως καταγγέλλεται, η εταιρεία καταβάλλει μικρότερα ποσά στις εργαζόμενες από τις συμφωνημένες νόμιμες αποδοχές. Υποχρεώνει τις εργαζόμενες να παίρνουν την ετήσια άδεια τις μέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ενώ το καλοκαίρι τους επιβάλλει να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Επιπλέον, η εταιρεία καθυστερεί να καταβάλει από το Μάρτη τα δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενες έχουν δικαιωθεί τόσο από σχετική ΕΔΕ που διέταξε το Πανεπιστήμιο όσο και από το αρμόδιο ΣΕΠΕ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η απόλυση της εργαζομένης «είναι απαράδεκτη, εκδικητική και τρομοκρατική. Η εργοδοσία μάλιστα δε δίστασε να παραδεχτεί ότι η απόλυση γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους κι επειδή η καθαρίστρια, που είναι μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Καθαριστών και Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων για το χώρο του Πανεπιστημίου, διεκδικεί τα δικαιώματά της με το ΠΑΜΕ».

Με βάση όλα τα παραπάνω, το ΚΚΕ απαιτεί: Να επαναπροσληφθεί άμεσα η εργαζόμενη που απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους, να τερματιστεί το καθεστώς αυθαιρεσίας και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, καθώς και να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των καθαριστριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ