Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τρύπες από σφαίρες βρέθηκαν χτες σε παράθυρα των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Η Αστυνομία εντόπισε δύο βολίδες στο δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου. Μάλιστα, η βολίδα στο δεύτερο όροφο πέρασε το μεσότοιχο και καρφώθηκε στον τοίχο του διπλανού γραφείου. Οι τρύπες στα παράθυρα «δείχνουν» ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν από την οδό Μαυρομιχάλη στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες από σφαίρες που χρησιμοποιούνται σε όπλα πολεμικού τύπου. Από την εξέτασή τους, προκύπτει ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Οι άνδρες της «Αντιτρομοκρατικής» ερεύνησαν το χώρο στάθμευσης στην οδό Μαυρομιχάλη στην προσπάθεια να εντοπίσουν περισσότερους κάλυκες. Οι αρχές υποθέτουν πως η επίθεση κατά του κτιρίου έγινε τα ξημερώματα, την ώρα της αλλαγής της βάρδιας της αστυνομικής δύναμης που φυλάει το κτίριο.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται». Ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, σε δήλωσή του σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι πραγματικά τραγικό, την ημέρα των εκλογών, εν έτει 2014, στο κέντρο της Αθήνας, να γίνεται τρομοκρατική επίθεση (...) εναντίον των γραφείων ενός πολιτικού κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ