Πέμπτη 29 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Την παραίτησή του θα υποβάλει ο Φ. Κουβέλης

Την παραίτησή του θα υποβάλει στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, όπως γνωστοποίησε χτες με δήλωσή του, στον απόηχο του κακού εκλογικού αποτελέσματος και της σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης που πυροδότησε. Μένει να φανεί, βεβαίως, αν τα όργανα του κόμματος θα κάνουν δεκτή την παραίτησή του, με δεδομένη την ευρεία στήριξη που απολαμβάνει από αυτά.

Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξή μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ (...) Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Αν και πολλά ήταν τα στελέχη της μειοψηφίας που εμμέσως υποδείκνυαν την παραίτηση σαν την πλέον ενδεδειγμένη κίνηση, εντούτοις κανείς δεν είχε προτρέψει άμεσα τον Φ. Κουβέλη να παραιτηθεί.

Δημόσιο διάλογο για το εκλογικό αποτέλεσμα ζητά ο Γρ. Ψαριανός, προκαλώντας οποιοδήποτε στέλεχος της ηγετικής ομάδας επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση. «Επειδή παίζεται ένα παιχνίδι με την ΔΗΜΑΡ, με "σπασμένα τηλέφωνα", διαρροές, λασπολογία, σούπα - μούπες - είπανε - δεν - ξέρω - ποιοι κ.λπ. κ.λπ. Επειδή σεβόμαστε εαυτούς και αλλήλους. Επειδή πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν τα αιτία της συντριπτικής ήττας της ΔΗΜΑΡ. Επειδή με σαφήνεια είχαν διατυπωθεί δύο εντελώς διαφορετικές "γραμμές" κι η επικρατήσασα έριξε το πλοίο στα βράχια. Επειδή πρέπει με σαφήνεια να διατυπωθούν απόψεις, διαφωνίες, προτάσεις όχι μόνο "στα όργανα" αλλά, και κυρίως, δημοσίως, θα ήθελα να καλέσω σε δημόσιο διάλογο, όποτε και όπου, τον πρόεδρο του κόμματος ή τον εκπρόσωπο Τύπου ή όποιον από την ηγετική ομάδα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Γρ. Ψαριανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ