Πέμπτη 29 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κύπρο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

Στην Κύπρο βρίσκεται από χτες και μέχρι σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μισκόφ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, στελέχη της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των κομμάτων. Στο επίκεντρο είναι οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, θέματα οικονομίας και διεθνή ζητήματα, όπως η κρίση στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον της Ρωσίας για την περιοχή και την πρόθεσή της να διαδραματίσει ρόλο για τα ρώσικα μονοπώλια στη διευθέτηση του Κυπριακού, που συνδέεται και με τους ανταγωνισμούς για την Ενέργεια. Από την πλευρά του, ο Ντ. Ερογλου εκτίμησε ως «πολύ θετική» για την τουρκοκυπριακή πλευρά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την περασμένη βδομάδα.

Τέλος, «καλοδεχούμενο» χαρακτήρισε ο Ελληνας ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος τον Αμερικανό ομόλογό του Τζ. Κέρι, στην περίπτωση που επισκεφτεί την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως καλοδεχούμενους χαρακτήρισε τους ΥΠΕΞ όλων των χωρών, «ιδίως των χωρών που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη διεθνή πολιτική». Σημείωσε ακόμα ότι η κυπριακή κυβέρνηση δέχτηκε πρόσφατα με ικανοποίηση την επίσκεψη στη Λευκωσία του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και επανέλαβε ότι στους χειρισμούς για την επίλυση του Κυπριακού, την πρωτοβουλία έχει η Λευκωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ