Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Προβάδισμα ο ΠΑΟ

Τα... όριά τους αγγίζουν πλέον οι ομάδες της Α1 κατηγορίας των ανδρών, καθώς η αντίστροφη μέτρηση στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και τα όνειρα και οι στόχοι των 14 μονομάχων καταδιώκονται από το χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής τα συναισθήματα είναι μοιρασμένα, αφού αρκετοί έκαναν ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την εκπλήρωση των στόχων τους, ενώ άλλοι δεν κατάφεραν να πιαστούν από τη σανίδα σωτηρίας που θα τους προσέφερε μια νίκη.

Το πιο καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του σκοπού του στην κανονική περίοδο, δηλαδή την κατάκτηση της κορυφής, έκανε ο Παναθηναϊκός έναντι του «αιώνιου» αντίπαλού του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έστω και δύσκολα επιβλήθηκαν τελικά των «ερυθρόλευκων» με 68-63 στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής με αποτέλεσμα να παραμείνουν, έστω και με βραχεία κεφαλή από το Περιστέρι, στην 1η θέση. Πλέον, όλα τα βλέμματα αναμένεται να στραφούν αύριο στο Περιστέρι, όπου από το αποτέλεσμα του αγώνα της ομώνυμης ομάδας με το «τριφύλλι» στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, θα διαφανούν πολλά ενόψει των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος. Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο τεχνικός του Ηλίας Ζούρος, πιστεύει ότι η αυριανή αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ αποτελεί σταθμό, προκειμένου να φανούν τα λάθη -τροχοπέδη στα νικηφόρα αποτελέσματα και να διορθωθούν, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να είναι πανέτοιμοι για τα πλέι οφ.

Σε άλλο αγώνα, μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε την 25η αγωνιστική η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε ανέλπιστη εκτός έδρας ήττα από την 9η στη βαθμολογία Δάφνη με 88-86, ενώ ο έτερος «Δικέφαλος» της Α1 ο ΠΑΟΚ, αν και αποδεκατισμένος, επιβλήθηκε του Μίλωνα με 85-65. Μετά από αυτή την ήττα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκεται με το ένα... πόδι στην Α2 καθώς είναι στην 13η θέση του πίνακα. Καταδικασμένος, ωστόσο, σε υποβιβασμό είναι και ο ουραγός Μακεδονικός παρά την εντός έδρας νίκη που πέτυχε κόντρα στην 10η Νήαρ Ηστ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μαρούσι - Ηρακλής 91-95, Πανιώνιος - Ηράκλειο 94-80, Αρης - Περιστέρι 64-111.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ