Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γιορτάζουν Αιγάλεω και Λιόσια

Αιγάλεω και Ανω Λιόσια γιορτάζουν την άνοδο των συλλόγων τους μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Α` Κατηγορίας. Η ομώνυμη ομάδα του Πειραιά εδώ και αρκετές αγωνιστικές είχε κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Κατηγορίας, ενώ ο Ακράτητος με την ισοπαλία που παραχώρησε στον Ναυπακτιακό (1-1) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Λάρισας με την Προοδευτική, κατέκτησε την προνομιούχα δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στην Εθνική Κατηγορία. Από την άλλη, οι παίκτες του Ναυπακτιακού, με το βαθμό αυτό απέφυγαν τον άμεσο υποβιβασμό και θα διεκδικήσουν την παραμονή μέσω μπαράζ με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Παναιγιάλειο. Για την παραμονή θα αγωνιστούν με πλεονέκτημα έδρας και οι Κρητικοί του Αγίου Νικολάου, που επικράτησαν με 5-2 της Καβάλας. Αντίπαλός τους τώρα θα είναι ο Παναιτωλικός που στην έδρα του δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου (0-0).

Το Αιγάλεω, παραλίγο να μην ευχαριστηθεί τη φιέστα που είχε ετοιμαστεί στο γήπεδο της Νεάπολης για την κατάκτηση του τίτλου. Το γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως (4-3 την Ελευσίνα) έδωσε άλλο τόνο στη γιορτή και μάλιστα ακούστηκαν οι στόχοι των νεοφώτιστων πλέον που είναι όχι η παραμονή, αλλά η έξοδος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε τρία χρόνια!

Από την άλλη, η ισοπαλία της Λάρισας επί της Προοδευτικής οδήγησε την ιστορική ομάδα της Θεσσαλίας στη Β` Κατηγορία, την οποία ακολούθησε και ο Πανελευσινιακός, κάτι που γνώριζε εδώ και καιρό. Μαζί με τις δύο παραπάνω ομάδες, θα είναι τα Τρίκαλα, που γνώρισαν τη βαριά ήττα με 5-2 από την Καλλιθέα αλλά και η Καβάλα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν στην περίπτωση που δε θα γίνει η... γνωστή αναδιάρθρωση. Σε αντίθετη περίπτωση, το Αιγάλεω και ο Ακράτητος εξακολουθούν να χαμογελάνε για την άνοδο, ενώ θα υποβιβαστούν μόνο η Λάρισα και ο Πανελευσινιακός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ