Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αναδιάρθρωσης... ανάγνωσμα

Οι πιέσεις και οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης, από και προς πάσα κατεύθυνση, κορυφώνονται. Οσοι (για προφανείς οικονομικούς, μικροσωματειακούς ή μικροπολιτικούς λόγους) προωθούν την απαράδεκτη, επικίνδυνη και άκρως ωφελιμιστική αυτή πρόταση που... σώζει το «δέντρο» (ομάδα) αλλά «καίει» το «δάσος» (άθλημα), προσπαθούν επιπλέον να δημιουργήσουν και ευνοϊκό κλίμα. Εσκεμμένα λοιπόν παρουσιάζουν περίπου καθολικό το αίτημα. Μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Μετά τους Πανιώνιο, Ξάνθη και άλλες ομάδες, τις επόμενες μέρες, θα εναντιωθούν στην προσπάθεια αυτή (φυσικά για τους δικούς τους λόγους). Βάση των ίδιων πηγών σήμερα ο Ναυπακτιακός θα ενημερώσει την ΕΠΑΕ για την αρνητική θέση του στην αναδιάρθρωση αλλά και την καθυστέρηση της διεξαγωγής των μπαράζ. Οσο περίεργο και αν φαίνεται, αφού μια τέτοια εξέλιξη τον εξυπηρετεί, οι διοικούντες σκέπτονται πρακτικά.

Βάσει του ΚΑΠ αν οι αγώνες γίνουν μετά τις 30 του μήνα τότε πρέπει να διεξαχθούν σε γήπεδο που διαθέτει φωτισμό. Στη Ναύπακτο (όπως και άλλα γήπεδα) αυτό δε συμβαίνει, άρα ο Αστέρας θα είναι «γηπεδούχος» σε ουδέτερο. Εκτός αν αλλάξει ο ΚΑΠ ή παραβιαστεί. Δηλαδή, τα συνηθισμένα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο... Ομως υπάρχουν και άλλες ΠΑΕ, που γι' άλλους λόγους, είτε (παρασκηνιακά) εναντιώνονται, είτε δεν έχουν (ως τώρα) ταχθεί θετικά. Π.χ., Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Αιγάλεω, Σέρρες, Καλαμαριά κ.ά. Βάσει λοιπόν των παραπάνω πληροφοριών η ΓΣ στις 28/5, με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση, ίσως δεν έχει δεδομένη απόφαση. Να θυμίσουμε εδώ πως για να ισχύσει η αναδιάρθρωση πρέπει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης, να τροποποιήσει (μέσω της Βουλής) το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ