Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κόκκινη» φιέστα

Ο Κυριάκος Καραταΐδης με το τρόπαιο

Sportidea

Ο Κυριάκος Καραταΐδης με το τρόπαιο
Μπορεί να έγινε η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, μπορεί ακόμα και ο Αθηναϊκός μαζί με την Καλαμάτα να αποχαιρέτησαν την Εθνική Κατηγορία, όμως το πρωτάθλημα έχει μια αγωνιστική υπόλοιπο και αρκετοί μπορούν... να γελάσουν ή να κλάψουν.

Μια αγωνιστική, λοιπόν, πριν το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» με το νούμερο πέντε στο μανίκι της εμφάνισής τους, πανηγύρισαν τον ισάριθμο τίτλο του πρωταθλητή. Παράλληλα, αποχαιρέτησαν τον Κυριάκο Καραταΐδη, που στα 36 του χρόνια «κρέμασε» τα παπούτσια και πέρασε στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του πειραϊκού συλλόγου. Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Αθηναϊκός δεν ήταν ικανός να χαλάσει τη γιορτή των πρωταθλητών και έτσι γνώρισε την ήττα με το φτωχό 1-0.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» όλα τα σενάρια που ήθελαν να απειλείται από την ΑΕΚ, όσον αφορά τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-0 της Παναχαϊκής, την έβαλαν σε... περιπέτειες και παράλληλα πανηγύρισαν και το τέρμα του Κριστόφ Βαζέχα που τον οδήγησε στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγοι ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν με την «κόντρα» των δύο «δικεφάλων». Η ΑΕΚ υποδέχτηκε το περασμένο Σάββατο τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ, αλλά το σκορ έμεινε στα χαρτιά. Μεγαλύτερη σημασία είχε η «επιστροφή» του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο «Νίκος Γκούμας» παρά η νίκη της «Ενωσης» με 3-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραλίγο να σημειωθεί και... εμφύλιος για τον Σερβοέλληνα τεχνικό, καθώς η ενδεχόμενη επιστροφή του και στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων» βρίσκει άλλους να την υποστηρίζουν και άλλους να μη θέλουν να τη σκεφτούν καν.

Στο Χαριλάου, ο Ιλια Ιβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Αρη, καθώς τα τρία τέρματά του έδωσαν και τη νίκη στους «κίτρινους» επί του Πανιωνίου με 3-2. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αναμένεται να «κυνηγήσει» και την παραμονή του Σέρβου επιθετικού στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται και η ανανέωση της συνεργασίας του Αρη με τον Μπάμπη Τεννέ.

Μπορεί να γνώρισε άλλη μια ήττα ο Ηρακλής, αυτή τη φορά από τον Εθνικό Αστέρα (2-0) όμως ο πρόεδρος του «Γηραιού» ανανέωσε το συμβόλαιο του Αγγελου Αναστασιάδη με το σύλλογο της συμπρωτεύουσας. Στην αντίπερα όχθη, οι Καισαριανιώτες με τη νίκη αυτή βλέπουν αισιόδοξα την παραμονή στην Κατηγορία, καθώς θέλουν τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Αθηναϊκό και την ήττα της Παναχαϊκής στην Τούμπα.

Στον Πύργο, ο Πανηλειακός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο παιχνίδι με την Καλαμάτα, καθώς μετά το αρχικό σοκ του 0-1, η λήξη τον βρήκε νικητή με 3-1 υπερασπιζόμενος έτσι την παραμονή του με συμμετοχή στους αγώνες μπαράζ. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση κατηγοριών, θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Ηράκλειο, ΟΦΗ και Γιάννενα ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς. Τελικά οι φιλοξενούμενοι απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας και τώρα θα επιδιώξουν τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Πανηλειακό, για να αγωνιστούν στα μπαράζ. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ηρακλειώτες, που αγωνίζονται στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον αδιάφορο Πανιώνιο. Πάντως τα πράγματα θα είναι καλύτερα και για τους δύο αν οι Πατρινοί γνωρίσουν την ήττα στη Θεσσαλονίκη.

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 29ης αγωνιστικής, ο Ιωνικός πήρε τη νίκη με 3-1 από την Ξάνθη σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν ήδη διατηρηθεί στη μέση του πίνακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ