Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Αναίμακτη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.--

Μόνο σοβαρές υλικές ζημιές στο πολυτελές ξενοδοχείο «Εβερκλέιντς» του Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας προκάλεσε η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης δίχως να προκαλέσει θύματα ή τραυματίες.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν εκραγεί ο μηχανισμός, γεγονός που σημειώθηκε τη στιγμή που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε εκδρομικό σάκο και προκάλεσε πυρκαγιά, όταν πετάχτηκε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Ηταν η πρώτη επίθεση που σημειώνεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο τον Νοέμβρη την ευθύνη της οποίας δεν ανέλαβε καμία οργάνωση. Αγνωστο, εξάλλου, παραμένει για ποιον λόγο και από ποιους στοχοποιήθηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες του Σιν Φέιν, πρώην διοικητής του Ιρλανδικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού (IRA), καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι η γενέτειρά του, το Λόντοντερι, «δεν θα μείνει πίσω εξαιτίας εκείνων που ζουν στο παρελθόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ