Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΕΟΥΟΛ» ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Νεκρός και δεύτερος δύτης

ΣΕΟΥΛ.--

Ερωτήματα για τις συνθήκες μέσα στις οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο του ναυαγίου του «Σεουόλ» τα σωστικά συνεργεία προκαλεί ο δεύτερος, χτες, θάνατος δύτη που έπαιρνε μέρος στη σχετική επιχείρηση.

Ο συγκεκριμένος λιποθύμησε λίγο αφού είχε βγει στην επιφάνεια, με τη βοήθεια συναδέλφων του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελικόπτερο αλλά εκεί διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Πριν χάσει τις αισθήσεις του, προσπαθούσε να ανοίξει τρύπες σε εξωτερικά τοιχώματα του «Σεουόλ», ώστε να διευκολύνει τις έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι χτες. Πάντως, ένας ακόμα δύτης είχε χάσει τη ζωή του πριν από τρεις βδομάδες περίπου.

Μέχρι σήμερα, έχουν ανασυρθεί νεκροί 288 επιβάτες ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμα 16. Η περίπτωση του «Σεουόλ» - που βυθίστηκε στις 16 Απρίλη - είναι χαρακτηριστική των συνεπειών που έχει για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, η παράδοση της ακτοπλοΐας στους μεγαλοεπιχειρηματίες: μετέφερε φορτίο πολλαπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο, είχε ανακαινιστεί και «φορτωθεί» με πολύ περισσότερες καμπίνες από αυτές που έπρεπε κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ