Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνη υπέρ των παιδιών της Γιουγκοσλαβίας

Στην αίθουσα τέχνης «Τερακότα» της Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε, χτες το βράδυ, έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών, που σκοπό έχει τη στήριξη και την ανακούφιση των πληγών που υπέστη ο ευαίσθητος κόσμος των παιδιών της Γιουγκοσλαβίας από τον πρόσφατο πόλεμο που κήρυξε εναντίον της χώρας τους το ΝΑΤΟ.

«Η έκθεση είναι ανάλογη αυτής που διοργανώθηκε στην αίθουσα Κωστή Παλαμά τον Ιούνιο», υπογραμμίζει η Εύα Μελά, πρόεδρος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η οποία καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης «να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια όχι μόνο με την προσέλευση και την παρουσία τους, αλλά και την αγορά κάποιου έργου, ώστε να έχει και κάποιο αντίκρισμα η προσφορά του στα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας».

Στην έκθεση Ελληνες και Σέρβοι ζωγράφοι εκθέτουν 70 έργα τους, τα έσοδα από την πώληση των οποίων προσφέρουν προς την ανακούφιση των παιδιών. Η έκθεση ξεκίνησε χτες και θα ολοκληρωθεί στις 29 Γενάρη. Το ωράριο λειτουργίας της, καθημερινά πλην Κυριακής, είναι από τις 10πμ έως τις 2.30μμ, ενώ κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από τις 6-9μμ. Η αίθουσα Τέχνης που φιλοξενεί την έκθεση βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 13, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ