Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προς υποβάθμιση η μορφωτική διαδικασία

Για πολιτική που θα διώξει από το Λύκειο και θα στείλει στην κατάρτιση μεγάλο ποσοστό μαθητών έκαναν χτες λόγο εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ σε συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμόσει την «τράπεζα θεμάτων» στην Α' Λυκείου, παρά τις αντιδράσεις για το μέτρο και το γεγονός ότι εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την εφαρμογή του και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προβλέποντας ότι θα οδηγήσει σε βαθμοθηρία και υποβάθμιση της μορφωτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, ήδη από το άνοιγμα της «τράπεζας θεμάτων» την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι χτες το μεσημέρι, περίπου 130 θέματα είχαν αποσυρθεί από το σύνολο των θεμάτων που προορίζονταν για τα Γενικά Λύκεια.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει επίσης ότι ο νέος τρόπος αξιολόγησης και προαγωγής των μαθητών θα έχει σαν αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός να απορριφθεί. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές των οποίων καλούνται να εξεταστούν σε μαθήματα που δε διδάχτηκαν, ενώ το υπουργείο καλεί τώρα εκπαιδευτές από ΙΕΚ και ωρομίσθιους, προκειμένου να διενεργήσουν τις εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ