Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή την «τράπεζα θεμάτων» και τις συγχωνεύσεις σχολείων

Με αφορμή την εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» στην Α' Λυκείου και τις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων που εντάσσονται στην πολιτική που θέλει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών αμόρφωτα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 10 π.μ., στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στο κάλεσμά του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τονίζει τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους, να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που πετάει τα παιδιά μας με το έτσι θέλω έξω απ' τα σχολεία.

Η εφαρμογή του πανελλαδικού χαρακτήρα των προαγωγικών εξετάσεων μέσα από την "τράπεζα θεμάτων" είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που έχει σκοπό να πετάξει έξω από το σχολείο ένα κομμάτι μαθητών που αντικειμενικά προέρχεται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

Θέλουν να σπρώξουν τα παιδιά μας βίαια έξω από το σχολείο, στην πρόωρη ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία, από πολύ μικρή ηλικία.

Λένε ψέματα ότι με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειές, θα μπορούν να φέρουν ένα μεροκάματο στο σπίτι ή ότι θα γίνουν καλοί τεχνίτες. Το μόνο που θέλουν είναι να φτιάξουν ένα φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που θα ξέρει μόνο όσα και ό,τι θέλουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Δε θέλουν ολόπλευρα μορφωμένους τους νέους ανθρώπους. Για να μην μπορούν να διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι. Τούς θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο προχωρά σε δεκάδες νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, στοιβάζοντας στην κυριολεξία τα παιδιά σε τμήματα με 25-30 μαθητές, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η μόρφωση των παιδιών του λαού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλης της εργατικής τάξης».

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, σημειώνοντας ότι: «Στην Καλλιθέα συγχωνεύονται για φέτος το 3ο και 27ο δημοτικό, το 3ο και 10ο γυμνάσιο. Είναι πολιτική επιλογή που σταδιακά υλοποιείται σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ. Ολα τα χρόνια, οι συγχωνεύσεις έχουν τη συναίνεση και αποδοχή της πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής, καθώς και της πλειοψηφίας της Ενωσης Γονέων Καλλιθέας». Και η Λαϊκή Επιτροπή μεταξύ άλλων τονίζει: «Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίησή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μπορούμε να συντονίσουμε μαζί τον αγώνα μας, να παλέψουμε οργανωμένα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

«Οχι στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας» λέει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ανακοίνωσή του με αφορμή την «τράπεζα θεμάτων» και απαιτεί από την κυβέρνηση: Να σταματήσει την εφαρμογή του θεσμού της «τράπεζας θεμάτων», οι προαγωγικές εξετάσεις να είναι στην αποκλειστική ευθύνη της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών. Να παρθούν πίσω όλες οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές. Εκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες για όλους, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ