Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις συγχωνεύσεις

«Θέλω λοιπόν να σας πω ποια είναι η πραγματικότητα, ότι οι συγχωνεύσεις έγιναν μόνο με παιδαγωγικά κριτήρια»! Πρόκειται για την απάντηση - πρόκληση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ ενάντια στο νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας παραπέρα τη μόρφωση των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και δίνοντας ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι μεταβολές στηρίχθηκαν σε αλλαγές στον αριθμό του μαθητικού πληθυσμού. «Εχουμε ολόκληρα χωριά, που δυστυχώς λόγω της αστυφιλίας ερήμωσαν», ισχυρίστηκε, και πρόσθεσε: «Πάνω απ' όλα έδρασα με τη λογική των μεταρρυθμίσεων, για να έχουμε καλύτερη Παιδεία για τα παιδιά μας και καλύτερα σχολειά - τίποτα άλλο από εκεί και πέρα».

«Τώρα βεβαίως οι μεταβολές, εκτός των συνενώσεων, περιλαμβάνουν και ιδρύσεις, και προαγωγές σχολείων. Ιδρύσαμε 5 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πολλά από τα οποία βρίσκονται και σε δύσβατες περιοχές και ικανοποιήσαμε χρόνια αιτήματα των κατοίκων των περιοχών αυτών (...) Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ιδρύσαμε 4 ημερήσια ΕΠΑΛ και 10 εσπερινά ΕΠΑΛ», είπε ο υφυπουργός όταν, σύμφωνα με τον ίδιο, συγχωνεύθηκαν 231 σχολεία σε όλες τις βαθμίδες συνολικά!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι οι συγχωνεύσεις αποτελούν τμήμα της «συνολικότερης πολιτικής στο χώρο αυτό, η οποία έχει έναν συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο, προαποφασισμένο από την ΕΕ. Γίνεται με μια σειρά εξειδικεύσεις, την οικοδόμηση του πολυδύναμου νέου σχολείου της αγοράς, του σχολείου των επιχειρήσεων, όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετάνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι ακόμα και το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητών».

Κάλεσε «από κοινού τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις σχολείων, ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο και να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ευθύνεται γι' αυτήν την κατάσταση, διεκδικώντας, όμως, παράλληλα σύγχρονα δημόσια σχολεία πλήρως στελεχωμένα με καθηγητές με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ