Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Κινητοποίηση για τις επικίνδυνες ελλείψεις

Στάση εργασίας και συγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. έξω από το Κέντρο

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζόμενων στο «Μητέρα»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζόμενων στο «Μητέρα»
Στάση εργασίας κάνουν αύριο, Πέμπτη, από τις 10 - 1 μ.μ. οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» και στις Παιδουπόλεις, καταγγέλλοντας πως «τα παιδιά του κέντρου βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού». Στις 11 π.μ. θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το ΚΠΠΑ «Μητέρα».

Οπως σημειώνουν στο κάλεσμα, «ο προϋπολογισμός για την Πρόνοια είναι μειωμένος κατά 50% - 60%. Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους φαίνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση και των παιδιών του «Μητέρα». Το παιδί που βρέθηκε στην ευθύνη του κράτους, ένα παιδί χωρίς οικογένεια, ένα παιδί πολλές φορές και κακοποιημένο, όχι μονό το αφήνουν χωρίς τα απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξή του, αλλά του δημιουργούν και παραπάνω προβλήματα με τις τραγικές αυτές ελλείψεις.

Οι εργαζόμενοι στην προστασία παιδιού στο "Μητέρα", στις παιδουπόλεις, στο Αναρρωτήριο Πεντέλης έχουμε ευθύνη να καλύψουμε την έλλειψη της μάνας, του πατέρα, να κλείσουμε πληγές, να φροντίσουμε για την ολόπλευρη υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να γυρίσουν στην οικογένειά τους (όταν υπάρχει) με ασφάλεια, να βρεθεί έγκαιρα ζευγάρι να υιοθετήσει τα παιδιά ή να τ' αναλάβουν ως ανάδοχοι γονείς, όταν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Ομως, όταν είμαστε 2 βρεφοκόμοι στη βάρδια χωρίς ρεπό και άδεια, με 13 παιδιά, ούτε ασφαλή φύλαξη να κάνουμε δεν μπορούμε. Δεν μας μένει κουράγιο ούτε τα δικά μας παιδιά να φροντίσουμε. Οταν η κοινωνική υπηρεσία και η ψυχολογική στήριξη είναι αποδεκατισμένες, η οικογενειακή έρευνα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εγκαίρως, ενώ οι ιδιωτικές υιοθεσίες που ανοίγουν το δρόμο σε εμπορία παιδιών ολοκληρώνονται και σε τρεις μήνες. Λεφτά δεν έχουν για το "Μητέρα" και τις υπηρεσίες Πρόνοιας, αλλά το χρήμα ρέει άφθονο προς τις διάφορες ΜΚΟ με τα γνωστά επακόλουθα».

Επίσης, αναφέρονται στις συγχωνεύσεις που ανακυκλώνουν μέσω των μετακινήσεων το ελάχιστο προσωπικό, ακόμα και από νευραλγικά τμήματα: «Ξεκίνησαν τις μετακινήσεις εργαζομένων από τις διοικητικές υπηρεσίες, τους οδηγούς, τους ψυχολόγους και συνεχίζουν με την τεχνική υπηρεσία, μαγειρεία, καθαριότητα, μαίες, ακόμα και νοσηλευτές, κοινωνικούς επιμελητές, βρεφοκόμους κ.λπ., ενώ για να καλύψουν κενά χρησιμοποιούν προσωπικό σε αλλότρια καθήκοντα. Ράβε - ξήλωνε για να οδηγήσουν στο κλείσιμο κι άλλων τμημάτων και καταργήσεις προγραμμάτων, ακόμα και σε απολύσεις μέσω της αξιολόγησης για να πιαστούν οι στόχοι της μείωσης των κοινωνικών δαπανών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ