Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέες δίκες για κινητοποιήσεις αγροτών - εργατών

Δικάζονται σήμερα, Τετάρτη, στα δικαστήρια της Αμαλιάδας ένας συνδικαλιστής αγρότης, ένας περιφερειακός και ένας δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, τον περασμένο χειμώνα.

Ο Στάθης Κούφης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, ο Γιώργος Καραπάνος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, και ο Χρήστος Γιάνναρος, δημοτικός σύμβουλος Πύργου, είχαν συλληφθεί στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία, με την κατηγορία της κατάληψης του οδοστρώματος.

Οι συλλήψεις είχαν γίνει στο πλαίσιο της επίθεσης αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους συγκεντρωμένους αγρότες, για να τους απωθήσουν από το δρόμο.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, που καλούν σε κινητοποίηση, σήμερα, στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια της Αμαλιάδας.

Αλλη μια δίκη σε βάρος στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιούνη. Αυτή τη φορά, δικάζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας, με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 π.μ.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας που έγινε τον Απρίλη του 2010, εργαζόμενοι - μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής LIDL, προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Η δράση αυτή ενόχλησε τη μεγαλοεργοδοσία που άσκησε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ