Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο Γ' Σώμα Στρατού ο διοικητής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο

Ως «αξιόμαχο ΝΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού» χαρακτηρίζεται το Γ' ΣΣ/NRDC από το υπουργείο Αμυνας, «έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου» για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων

ΓΕΣ

Ως «αξιόμαχο ΝΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού» χαρακτηρίζεται το Γ' ΣΣ/NRDC από το υπουργείο Αμυνας, «έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου» για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων
Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης για γεωπολιτική αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή, την κατοχύρωση νέων πεδίων κερδοφορίας για εγχώρια λιμνάζοντα κεφάλαια, τόσο στην «ενδοχώρα» των Βαλκανίων όσο και μέσα από τη συμμετοχή ελληνικών μονάδων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) υποστράτηγος Salvatore Farina επισκέφτηκε τη Δευτέρα την έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού - NRDC - GR (NATO Rapid Deployable Corps - GR) στο στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC - GR, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, και του έγινε ενημέρωση για την αποστολή και τις δραστηριότητες του στρατηγείου.

Οπως διαμηνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, το Γ' ΣΣ/NRDC - GR είναι ο μοναδικός από τους μείζονες σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που έχει και «ΝΑΤΟϊκή υπόσταση», είναι «ένα αξιόμαχο ΝΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού, έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Σημειωτέον, την έδρα του Γ΄ ΣΣ/NRDC - GR επισκέφτηκε και ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στρατηγός Αhmet Turmus, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο Αμυνας της Τουρκίας στην Ελλάδα Συνταγματάρχη Ilhan Yasitli και ομάδα επιτελών, στο πλαίσιο των περιλάλητων «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». Επισκέφτηκαν επίσης την έδρα της 1ης Στρατιάς (είναι ταυτόχρονα και το στρατηγείο της ΕΕ, EU-OHQ) στην πόλη της Λάρισας.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος βρίσκεται στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη όπου μετέχει στην Ετήσια Διάσκεψη Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των Βαλκανικών Χωρών, η οποία πραγματοποιείται στο Σεράγεβο, 3 ως 5 Ιούνη. Επισήμως αναφέρεται ότι η διάσκεψη αυτή (8η κατά σειρά) «αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ