Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φυγόκεντρες τάσεις στους ΑΝΕΛ

Να συγκρατήσουν τις φυγόκεντρες τάσεις επιχειρούν οι ΑΝΕΛ, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη, μέσα σε λίγες μέρες, αποχώρηση βουλευτή από τις τάξεις τους και ενόσω φουντώνει η φημολογία για διεύρυνση της πολιτικής και κοινοβουλευτικής βάσης στήριξης της κυβέρνησης από τη δεξαμενή των «ανεξάρτητων» και απ' αυτή των βουλευτών των ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις αποχωρήσεις των Βασίλη Καπερνάρου και Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη, σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία αριθμεί πλέον 13 μέλη (τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αποχωρήσει συνολικά 7 από τους αρχικά 20 βουλευτές).

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, είπε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ εξέφρασε ομόφωνα την απορία για ποιο λόγο οι δύο συνάδελφοι που αποχώρησαν και μάλιστα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, να σπεύσουν να εκδηλώσουν αιφνιδιαστικά αυτή την απόφασή τους την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο σε δέκα ημέρες».

Κατά πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ τουλάχιστον δύο βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις για την απόφαση του προέδρου, Π. Καμμένου, να μη στηρίξει καμιά υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να ωθήσει σε εθνικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ