Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους και μέσω Βρυξελλών

Η συμμετοχή στα παζάρια για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν στόχο έχει να τον εμπιστευτεί περισσότερο η αστική τάξη

Τον ισχυρισμό ότι τα χαριεντίσματα του Αλ. Τσίπρα με τους «καθαρόαιμους» πολιτικούς εκπροσώπους του ευρωενωσιακού κεφαλαίου υπηρετούν το στόχο της «αλλαγής της ΕΕ» διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε «non paper» σχετικό με τις συναντήσεις του επικεφαλής του στις Βρυξέλλες με τους Σουλτς, Φέρχοφστατ και Κέλερ. Συναντήσεις που είχαν στο επίκεντρο τη στήριξη της υποψηφιότητας Γιούνγκερ για την προεδρία της Κομισιόν, μέσω της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δηλώσει «παρών» στα παζάρια που καλά κρατούν στην ΕΕ, αντανακλώντας ενδοαστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.

«Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντηση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης», διατείνεται προκλητικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προτάσσει ως επιχείρημα την ανάγκη «οι διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση να γίνονται με δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή με τρόπο που λαμβάνει υπόψη την εκπεφρασμένη βούληση των ευρωπαϊκών λαών»!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να εναποθέσει τις ελπίδες για τη σωτηρία του στη διανομή των ρόλων στα όργανα της ΕΕ και να στοιχηθεί με τη μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, που μέσω των «εκλεκτών» της βάζει στο τραπέζι τα ιδιαίτερα συμφέροντα της αστικής της τάξης.

Κάπως έτσι, η άρνηση της Βρετανίας να δεχτεί τον Γιούνγκερ για πρόεδρο της Κομισιόν, κρίνοντας από τη σκοπιά των δικών της μονοπωλίων, πλασάρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ σαν «αντιδημοκρατική»! Και να σκεφτεί κανείς ότι η Βρετανία ασκεί στην ΕΕ κριτική από την ίδια περίπου σκοπιά που το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας την Ευρωένωση σαν «γερμανοκρατούμενη».

Σ' αυτό το πνεύμα, γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η στρατηγική αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στρατηγική που προκρίνει ο κ. Κάμερον όταν αξιώνει μια Ευρωπαϊκή Ενωση που χωρίς δημοκρατικές πολιτικές, διαδικασίες θα είναι απλώς το πεδίο εφαρμογής των γνωστών, καταστροφικών για τους λαούς, νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Η στρατηγική Κάμερον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη διότι, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην εμβάθυνση των διαλυτικών φαινομένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς βαθαίνει το δημοκρατικό έλλειμμα. Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αντίθετα, συμβάλλει στον αναγκαίο εκδημοκρατισμό».

Η ΕΕ δε θα μπορούσε να φανταστεί πιο ένθερμο υποστηρικτή της «συνοχής» και της σταθερότητάς της! Κατόπιν όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύει την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ να μη συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές του στην ομάδα της GUE/NGL σαν απόδειξη του «στρατηγικού αδιεξόδου» του! Από τη θέση του στα σαλόνια όπου μπαινοβγαίνει με «κλειδί» τα απανωτά διαπιστευτήρια στους αστούς, για λογαριασμό των οποίων δουλεύει και το ΚΕΑ, αναμασά την κατηγορία περί «απομονωτισμού» του ΚΚΕ, επειδή τον αποκαλύπτει και ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στη λειτουργία της συγκεκριμένης ευρω - ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ