Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συντηρεί την ονοματολογία για τον ανασχηματισμό

Ζητούμενο η διεύρυνση της στήριξης στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης

Η συζήτηση για τον ανασχηματισμό, εκτός όλων των άλλων, έχει στόχο να καλλιεργήσει στο λαό προσδοκίες ότι «κάτι αλλάζει» στην πολιτική της συγκυβέρνησης

Eurokinissi

Η συζήτηση για τον ανασχηματισμό, εκτός όλων των άλλων, έχει στόχο να καλλιεργήσει στο λαό προσδοκίες ότι «κάτι αλλάζει» στην πολιτική της συγκυβέρνησης
Συνεχίζεται από την κυβέρνηση η διαρροή πληροφοριών περί ανασχηματισμού, ο οποίος ήταν να ανακοινωθεί ακόμα και χτες αλλά μετατίθεται για τις αρχές της επόμενης βδομάδας. Η αποπροσανατολιστική ονοματολογία δεν αλλάζει, βέβαια, σε τίποτε την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς η συγκυβέρνηση στοχεύει στην απρόσκοπτη εφαρμογή του αντιλαϊκού της έργου, μέσα και από την αναμόχλευση του πολιτικού σκηνικού.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, η προοπτική του ανασχηματισμού συνοδεύεται και από την ανάλογη προπαγάνδα ότι η κυβέρνηση «έλαβε το μήνυμα» που έστειλε ο λαός στις εκλογές και ότι θα γίνουν «διορθωτικές κινήσεις» στην πολιτική της. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση μπορεί να ανασχηματιστεί, η αντιλαϊκή πολιτική της όχι. Μπορεί επίσης να πραγματοποιηθούν ορισμένες αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης, κυρίως στο ζήτημα που αφορά στη δημοσιονομική αυστηρότητα, αλλαγές που προωθούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προς απελευθέρωση εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων για στήριξη με ζεστό παραδάκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ομως, η λιτότητα για τους εργαζόμενους παραμένει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συζήτηση που γίνεται για μείωση της φορολογίας, η οποία θα αποτελέσει πρόσχημα για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.

Πέραν τούτων, η ΝΔ συνεχίζει να αναζητεί στηρίγματα προς διεύρυνση της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης και γι' αυτό λοξοκοιτάζει προς τη δεξαμενή των «ανεξάρτητων» βουλευτών, όπως και προς τους ΑΝΕΛ, που ταλανίζονται τελευταία με νέες αποχωρήσεις βουλευτών. Ζητούμενο είναι η εξασφάλιση στήριξης ώστε να περάσουν με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία τα επόμενα νομοσχέδια, όσο και η εξασφάλιση 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φλεβάρη του 2015, αν δεν προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές νωρίτερα.

Παράλληλα, η εμφάνιση, χτες, των χρυσαυγιτών στη Βουλή, με το σόου που έστησαν, λέγεται πως έδωσε πόντους σε όσους στο εσωτερικό της ΝΔ ζητούν στροφή σε πιο «κεντρώα» και «κεντροδεξιά» κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ