Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Νέες σφαγές χωρικών από την «Μπόκο Χαράμ»

AMΠΟΥΤΖΑ.--

Ασταμάτητες παραμένουν οι επιθέσεις των ισλαμιστών εξτρεμιστών της «Μπόκο Χαράμ» κατά μεθοριακών περιοχών της βορειοανατολικής πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία. Σε νέα επιχείρηση βαρβαρότητας, λεηλασιών, εμπρησμών και σφαγών που έκαναν το περασμένο 24ωρο δεκάδες ένοπλοι της οργάνωσης υποδυόμενοι τους στρατιώτες, σε έξι χωριά της νιγηριανής μεθορίου κοντά στο Καμερούν, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Νωρίτερα, ο Κρις Ολουκολάντε, εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού, διέψευσε προχτεσινό δημοσίευμα της νιγηριανής εφημερίδας «Τhe Leadership» που υποστήριζε ότι καταδικάστηκαν από στρατοδικείο 10 στρατηγοί και πέντε ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού γιατί παρήχαν όπλα και αποκάλυψαν λεπτομέρειες επιχειρησιακών σχεδίων του στρατού σε εξτρεμιστές της «Μπόκο Χαράμ».

Το ίδιο 24ωρο, εκατοντάδες φοιτητές του πανεπιστημίου Λάγκος (νότια Νιγηρία), που απέχουν από τα μαθήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υψηλά δίδακτρα, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τουλάχιστον 10 φοιτητές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι 20 συνελήφθησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ