Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Επιθέσεις σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους

TΡΙΠΟΛΗ.--

Βομβιστική επίθεση κοντά στην κατοικία του ε.α. στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, που έχει εξαπολύσει από τα μέσα Μάη ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών εξτρεμιστών, σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Γκοτ Σουλτάν (45 χλμ. νοτίως της Βεγγάζης) της Ανατολικής Λιβύης. Από την επίθεση δεν έπαθε το παραμικρό ο στρατηγός, αλλά σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα (ανάμεσά τους ο βομβιστής αυτοκτονίας) και τραυματίστηκαν άλλα τρία.

Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε νωρίτερα και στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην Τρίπολη, στο οποίο εγκαταστάθηκε από την Τρίτη ο (υποστηριζόμενος από τους ισλαμιστές) επιχειρηματίας πρωθυπουργός Αχμεντ Ομάρ Μάιτικ. Η ρουκέτα, που «προσγειώθηκε» στον τρίτο όροφο του κτιρίου, προκάλεσε μόνον υλικές ζημιές. Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει ως αργά χτες την ευθύνη.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αμπντάλα αλ Θίνι δεν αναγνωρίζει ως νόμιμο το διορισμό της κυβέρνησης Μάιτικ από το «Γενικό Κογκρέσο». Επί της νομιμότητας της κυβέρνησης Μάιτικ αναμένεται ν' αποφανθεί σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο στην Τρίπολη.

Το ίδιο 24ωρο, ανώτατο στέλεχος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παραδέχτηκε ότι εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Τυνησίας με στόχο τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών στη μεθόριο με τη Λιβύη, καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για επιδείνωση της αποσταθεροποίησης στη χώρα και για την πρόκληση νέων κυμάτων προσφύγων σε γειτονικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ