Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Απεργούν σήμερα για την υπογραφή της Σύμβασης

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο «Υγεία»
Από τη χτεσινή παρέμβαση στο «Υγεία»
Απεργούν σήμερα πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία με αιχμή την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στις 11 π.μ. θα κάνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Χτες το απόγευμα τα κλαδικά Συνδικάτα Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, μαζί με εργαζόμενους του κλάδου από διάφορους χώρους και μεγάλους ομίλους, έκαναν παρέμβαση στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», όπου βρίσκεται η έδρα του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

Εκεί παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της εργοδοσίας υπόμνημα, απαιτώντας μεταξύ άλλων: «Υπογραφή ΣΣΕ με επαναφορά όλων των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων όπως ορίζονται από τη ΣΣΕ του 2009. Αμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Απαγόρευση των απολύσεων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Τα αιτήματα αυτά περιέχονται και στο πλαίσιο πάλης του επιχειρησιακού σωματείου του «Ερρίκος Ντυνάν», εκπρόσωποι του οποίου συμμετείχαν στη χτεσινή διαμαρτυρία. Οι εργοδότες, από τη μεριά τους, απαιτούν νέες μειώσεις 15% και ατομικές συμβάσεις, ενώ η απλήρωτη εργασία στον κλάδο γενικεύεται, πυκνώνουν οι απολύσεις, κλινικές και τμήματα κλείνουν ή εξαγοράζονται από μονοπωλιακούς ομίλους, φουντώνουν οι εκβιασμοί για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι το ξήλωμα όλων των δικαιωμάτων.

Σήμερα νωρίς το πρωί, συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι θα βρεθούν έξω από το «Ερρίκος Ντυνάν» και τη «Βιοκλινική». Στη «Βιοκλινική» έγιναν 2 ακόμη απολύσεις την Παρασκευή, ενώ, θυμίζουμε, πως μέσα σε ένα περίπου μήνα έχουν απολυθεί ακόμη δυο εργαζόμενοι, ένας στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη.

Το συνδικάτο της Αθήνας σε ανακοίνωσή του καλεί «όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ακουμπήσουν στο ταξικό κλαδικό συνδικάτο, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ)». Τέλος, καλεί την Πέμπτη 19/6 στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στη Θεσσαλονίκη το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία οργάνωσε εξορμήσεις σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα της πόλης, καλώντας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Ενδεικτικά, το Σάββατο έγιναν παρεμβάσεις σε χώρους όπως το «Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο», η «Γενική Κλινική», το «Κέντρο Αποκατάστασης "Αρωγή"», η «Γένεσις». Χτες οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν σε μικρότερες κλινικές της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ