Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις για τη σύμβαση στoν όμιλο «Aldemar»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων στη Ρόδο για την προσπάθεια του ομίλου «Aldemar» να επιβάλλει στα ξενοδοχεία του ατομική σύμβαση με τον κατάπτυστο όρο ότι για να προσληφθεί ένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι γραμμένος σε κάποιο σωματείο. Από χτες, κλιμάκιο της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ, μαζί με συνδικαλιστές της τοπικής Γραμματείας, διοργανώνουν εξορμήσεις και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς του νησιού.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από συνδικαλιστές - μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, έκανε την περασμένη Παρασκευή παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας, όπου κατέθεσε γραπτή καταγγελία μαζί με αντίγραφο της απαράδεκτης ατομικής σύμβασης. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να οριστεί τριμερής συνάντηση.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έθεσαν το ζήτημα στη συνεδρίαση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και, μαζί με το προεδρείο του, επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσαν για τη στάση της εταιρείας. Ο εισαγγελέας έχει καλέσει εκπροσώπους της «Aldemar» να δώσουν εξηγήσεις σήμερα, Τετάρτη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ένας ηλεκτρολόγος - συντηρητής καταπλακώθηκε από ασανσέρ την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Eden Roc» στη Ρόδο, την ώρα που προσπαθούσε να το επισκευάσει, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στην ωμοπλάτη και διπλό κάταγμα στο πόδι.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει σχετικά: «Η συγκεκριμένη εργασία απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο που έχει την εκπαίδευση και την πείρα να την εκτελέσει με ασφάλεια, όμως οι μεγαλοξενοδόχοι ζυγίζουν τη ζωή του εργάτη με το κόστος των μέτρων ασφαλείας κι έτσι στο όνομα της "περικοπής του κόστους" ή αλλιώς της αύξησης του ποσοστού κέρδους πέφτουν κορμιά (...) Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρη την Αθήνα υπηρετούσαν το 2013 μόλις 30 τεχνικοί επιθεωρητές. Στην περιοχή μας φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένας!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεση απάντηση στα μέτρα που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία (2020-05-22 00:00:00.0)
Απολύσεις εργαζομένων από ξενοδοχεία στη Ρόδο (2017-12-19 00:00:00.0)
Πετυχημένη παρέμβαση σε ξενοδοχείο της «Aldemar» (2014-07-17 00:00:00.0)
Εντατικοποίηση και έλλειψη προσωπικού (2013-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ