Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδρομή στην Ακροναυπλία

Οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδρομή στο Ναύπλιο και επίσκεψη στην Ακροναυπλία, αυτήν την Κυριακή, 15 Ιούνη. Στις φυλακές της Ακροναυπλίας η άρχουσα τάξη και οι υπηρέτες της, με όργανο κρούσης τη μεταξική δικτατορία, επιχείρησαν να τσακίσουν, σωματικά και ψυχικά, αγωνιστές και πρωτοπόρους κομμουνιστές. Στα έξι χρόνια λειτουργίας του, από το κάτεργο της Ακροναυπλίας πέρασαν πάνω από 600 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους στελέχη του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Αντί να λυγίσουν, με τη στάση τους μέσα στις φυλακές μετέτρεψαν την Ακροναυπλία σε σύμβολο λεβεντιάς, περηφάνιας και αφοσίωσης στο δίκιο του λαού. Εκεί ήταν που αναπτύχθηκε μια υψηλού επιπέδου ιδεολογική - πολιτική - μορφωτική δραστηριότητα.

Να, γιατί η Ακροναυπλία «άστραψε φως» κι εξακολουθεί να διδάσκει και να φρονηματίζει όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά και κάθε αγωνιστή, να διδάσκει τους σημερινούς αγωνιστές.

Τα πούλμαν για την Ακροναυπλία θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 8 π.μ. από την Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 694.4987.875, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο kne@kne.gr και στις Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ