Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τις παιδικές χαρές της πόλης

Με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό μιας 15χρονης κοπέλας στο Πάρκο Ελευθερίας στην Καλαμάτα μετά από πτώση δέντρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Οικονομάκος και Νίκος Διασάκος, με κοινή τους δήλωση τονίζουν:

«Tο σοβαρό γεγονός του τραυματισμού της 15χρονης νεαρής κοπέλας στο Πάρκο Ελευθερίας από δέντρο που την καταπλάκωσε φέρνει στο φως το μεγάλο θέμα της ασφάλειας, αλλά και του ελέγχου των παιδικών χαρών και των πάρκων. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μόνο εμείς το αναδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας και τις προτάσεις μας, αλλά απάντηση δεν πήραμε.

Ο δήμος δε διαθέτει συνεργείο που να επιδιορθώνει - αναβαθμίζει τους ελεύθερους χώρους, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές. Εχει συνεργείο, το οποίο χρειάζεται άμεση ενίσχυση, που κάνει καταγραφή των προβλημάτων και παραδίδει την έκθεσή του στην αρμόδια επιτροπή. Οι βελτιώσεις, οι επιδιορθώσεις και οι αλλαγές γίνονται από ιδιωτική εταιρεία.

Ο δήμος, που "κρατήσαμε όρθιο" όπως πανηγύριζε ο κ. Νίκας, δεν μπορεί ούτε να επιδιορθώσει με δικά του μέσα και δικούς του εργαζομένους τις παιδικές χαρές και τα πάρκα, εξαιτίας των απολύσεων και της μείωσης των εργαζομένων. Ετσι κάνουν πάρτι οι εργολάβοι συντήρησης, που κοστίζουν τεράστια ποσά και δίνουν στους εργάτες τους ψίχουλα.

Απαιτούμε από τη δημοτική Αρχή άμεσα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα: Να ενημερώσει σε τι κατάσταση είναι τα πάρκα και οι παιδικές χαρές (ασφάλεια, ποιότητα, όργανα, περιβάλλον κλπ.). Να ελέγχονται, να πιστοποιούνται και να επιδιορθώνονται από το δήμο όλα τα πάρκα και οι παιδικές χαρές, χωρίς να ανακατεύονται τρωκτικά και παράσιτα. Να απαιτήσει και να προσλάβει άμεσα όσους εργαζομένους είναι απαραίτητοι για τις παιδικές χαρές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ