Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Οχι στις «απεργίες μαϊμού»

Με αφορμή τον εκφυλιστικό τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε και προκηρύχτηκε τριήμερη απεργία από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία και χωρίς να συνεδριάσουν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η πλειοψηφία των μελών του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ ανακοίνωσε πως κήρυξε τριήμερη απεργία για 11 - 13 Ιούνη ως "επικοινωνιακό τρικ", όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΔΠΤΕ. Δήλωσαν μάλιστα πως την συναποφάσισαν μεταξύ τους ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ) και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιούνη, για να γίνει η απεργία στις 11 - 12 - 13 Ιούνη!

Κι όλα αυτά χωρίς να συνεδριάσει το ΚΣ της ΟΔΠΤΕ, χωρίς να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις Εργαζομένων, χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και κυρίως χωρίς να την αποφασίσουν οι ίδιοι.

Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα, για ακραία φαινόμενα εκφυλισμού και σήψης του συνδικαλιστικού κινήματος, για αποφάσεις μακριά από τους εργαζομένους και τα όργανα του κινήματος. Εξαγγέλλουν απεργίες όχι με κριτήριο τη σύγκρουση με την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική, με το κριτήριο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, αλλά με το κριτήριο να "παίξουμε στα κανάλια". Η απεργία είναι το πιο σημαντικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων και όχι επικοινωνιακό τρικ.

Εξαγγέλλουν απεργίες στις οποίες δεν απεργούν ούτε οι ίδιοι, ούτε οι συνδικαλιστές τους. Πρόκειται στην κυριολεξία για φαινόμενα διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, φαινόμενα υπονόμευσης των αγώνων από τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, που όχι μόνο δεν αντιπαλεύουν την κυβέρνηση, αλλά επί της ουσίας την υπηρετούν.

Ως δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ διαχωρίζουμε τη θέση μας και καταγγέλλουμε αυτήν την "απόφαση" και αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Δηλώνουμε καθαρά πως δεν αναγνωρίζουμε τέτοιου είδους "αποφάσεις", όπως και τέτοιου είδους "απεργίες", μακριά από τους εργαζομένους και τα όργανα του κινήματος.

Μέχρι εδώ! Για τις πράξεις αυτές πρέπει να απολογηθούν στους ίδιους τους εργαζομένους και οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους αν αυτές οι ηγεσίες οργανώνουν τον αγώνα τους ή τον υπονομεύουν.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να σκεφτεί και να προβληματιστεί:

  • Πώς είναι δυνατό σε αυτές τις συνθήκες το ΚΣ της ΟΔΠΤΕ να μη συνεδριάζει ή τουλάχιστον να μην έχει προβλέψει ένα σχεδιασμό από τα πριν, σε περίπτωση μη υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργού; Μια απεργία, πόσο μάλλον πολυήμερη, δεν μπορεί να αποφασίζεται μέσω τηλεφώνου, χωρίς να γνωρίζουν ούτε καν τα μέλη του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ μεταξύ τους τη γνώμη και τη θέση τους.

Και κάτι για τις ηλεκτρονικές τηλεδιασκέψεις: Αυτές είναι χρήσιμες για ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωση, συζήτηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαθιστούν τις αποφάσεις, τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε το ΚΣ της ΟΔΠΤΕ να συνεδριάσει άμεσα, ώστε να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των αγώνων των εργαζομένων, όπως απαιτείται και μετά από τα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνάντηση με εκπρόσωπο του ΥΔΜΗΔ.

Αμεσα πρέπει να συνεδριάσουν οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, στις οποίες όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά.

Η υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων να περάσει στα χέρια των εργαζομένων.

Ολοι στις Γενικές Συνελεύσεις, όλοι στον αγώνα.

Δε θα δεχτούμε καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες (2013-09-11 00:00:00.0)
Στην αντεργατική επίθεση απαντά με αναμονή! (2013-03-09 00:00:00.0)
Καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εργαζομένων! (2008-02-22 00:00:00.0)
Διεκδικούν αξιοπρεπή διαβίωση (2003-10-02 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα (2002-06-11 00:00:00.0)
ΤΕΡΜΑ ΟΙ "ΔΙΑΛΟΓΟΙ" Ολα για την απεργία! (1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ