Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χωρίς κάμψη το κύμα των προσφύγων - μεταναστών

Συνεχίζουν τα καραβάνια των εξαθλιωμένων της θάλασσας. Χτες άλλο ένα από αυτά λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε 26 πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της παγκοσμιοποίησης.

Συγκεκριμένα, το πρωί η λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με αρκετούς επιβάτες που ήταν σε κίνδυνο λόγω έντονης εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού. Στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. που περισυνέλεξε τους μετανάστες και τους μετέφερε στο λιμένα της Σάμου, όπου και συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από την τοπική λιμενική Αρχή, ενώ η πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, που μετέφερε τους μετανάστες, βυθίστηκε.

Επίσης, προχτές συνελήφθησαν στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας πέντε μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ο ένας εντοπίστηκε σε επικαθήμενο φορτηγού. Στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθησαν 26χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο 62χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν από κοινού έναν 38χρονο μετανάστη. Αλλος ένας πιάστηκε διότι αποπειράθηκε να κρυφτεί σε σταθμευμένα ασυνόδευτα τρέιλερ.

Εξάλλου 36 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή «ΛΥΓΩΝΑΡΙ» Γέρας Λέσβου. Στη Συκαμιά πιάστηκαν 34 μετανάστες. Ενας διακινητής και 37 μετανάστες συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, σε περιπολία στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή «ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ» Λέσβου οι μετανάστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στην ίδια ορεινή περιοχή 50χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως διακινητής τους. Αλλοι 32 μετανάστες εντοπίστηκαν, στην περιοχή «ΑΝΤΙΣΣΑ» Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ