Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τη φιλομονοπωλιακή κυβερνητική πολιτική

Στη λογική της κάλυψης των εκρηκτικών καταστάσεων στην αγορά καυσίμων, που δημιουργούνται, εξαιτίας της φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής κινήθηκαν οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των διυλιστηρίων, των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηρίων υγρών καυσίμων. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).

Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΒΕ, ο υπουργός αντί να ασχοληθεί με τις αιτίες της στρέβλωσης των τιμών σε βάρος των πρατηριούχων και των καταναλωτών, που είναι η μονοπωλιακή κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στην αγορά τα διυλιστήρια και οι εταιρίες εμπορίας, επέλεξε την προσωρινή μείωση των τιμών (που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο και για διάστημα μιας βδομάδας) για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Στην πραγματικότητα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, και στην προχτεσινή σύσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να «κουκουλώσει» την αδιαφάνεια που επικρατεί στη διαμόρφωση των τιμών και να φορτώσει τις ευθύνες στους πρατηριούχους, που είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας στο θέμα αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την προχτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη κάτω από την πίεση που δημιουργεί η «κούρσα», στην οποία έχουν μπει οι τιμές των υγρών καυσίμων τους τελευταίους μήνες, ο υπουργός περιορίστηκε απλώς στο να ανακοινώσει ότι στο εξής η κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ θα συναποφασίζει με τους υπεύθυνους για τη διαμόρφωση των υψηλών τιμών την πολιτική που θα ακολουθεί κάθε φορά για το θέμα αυτό. Επίσης, άφησε για άλλη μια φορά να εννοηθεί ότι για τις μεγάλες αποκλίσεις που εμφανίζονται μεταξύ των «ενδεικτικών» τιμών των καυσίμων ευθύνονται οι βενζινοπώλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ