Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αμείωτες οι διεργασίες για την ανασυγκρότησή της

Οι παρασκηνιακές διεργασίες για την εξεύρεση «μαγιάς» που θα «φουσκώσει» την υπό ανασυγκρότηση κεντροαριστερά συνεχίζονται με πρωτεργάτες στελέχη όλων των κομμάτων του χώρου, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Τριαντάφυλλος, Μωραΐτης) και δύο απ' τη ΔΗΜΑΡ (Πανούσης, Ψύρρας), το βράδυ της Τετάρτης, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για τη δυνατότητα τα δύο κόμματα να συμπορευτούν και παραπέρα να προσελκύσουν κι άλλες δυνάμεις για τη συγκρότηση μιας «μεγάλης κεντροαριστεράς».

«Η συζήτηση έχει ανοίξει και η πρωτοβουλία αυτή τη φορά προέρχεται από τα κάτω», δήλωσε στο «matrix24.gr» ο Κ. Τριαντάφυλλος και υπενθύμισε την παρουσία τόσο του ίδιου όσο και του Φ. Σαχινίδη στην ομιλία του Σπ. Λυκούδη στο Γκάζι προ ημερών, ενώ υποστηρίζει ότι απόψεις που έπεσαν στο τραπέζι την Τετάρτη τις ασπάζονται και άλλοι βουλευτές των δύο κομμάτων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι πέντε ετοιμάζουν κείμενο - παρέμβαση για την κεντροαριστερά που θα δώσουν στη δημοσιότητα εάν υπογραφεί κι από άλλους συναδέλφους τους.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ η αντιπαράθεση καλά κρατεί. Χαρακτηριστικά, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της, η οποία προκάλεσε την οργή της μειοψηφίας, αφού καταγγέλλει τον ανασχηματισμό και τα πρόσωπα που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση, προσθέτει: «Ο παλαιοκομματισμός καλά κρατεί. Οι μεταρρυθμιστές 58 - Ελιάς και η εσωκομματική αντιπολίτευση, Ψαριανός, Λυκούδης, κατάπιαν την γλώσσα τους, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν. Αλήθεια, μην ξεχάσουμε τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος αμείφθηκε για τη συνεισφορά του στην κεντροαριστερή Ελιά με το υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει δεξιές πολιτικές. Ολα όμορφα, αγγελικά πλασμένα με τις ευλογίες και της δεξιάς και της παραδομένης κεντροαριστεράς».

Απ' την πλευρά του ο Γ. Γεωργάτος, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, προσκείμενος στη μειοψηφία, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9,84» υποστήριξε: «Εστω ότι παραιτείται ο πρόεδρος και όλη η ηγετική ομάδα και αλλάζει γραμμή το κόμμα. Νομίζω ότι έχει διασυρθεί πλέον τόσο πολύ, υπάρχει τέτοια δυσπιστία απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, η οποία κατάφερε να εξοβελίσει από κοντά της όλα τα κοινά στα οποία απευθυνόταν, με τα διαρκή σλάλομ και τις διαρκείς πιρουέτες, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανακάμψει (...) Εχει ξεφτιλιστεί και το ίδιο το brandname της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ηταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα, η οποία κακοποιήθηκε από την διαχείριση την οποία υπέστη και από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να το κάνουν (...) Υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος αναμένει κάτι από την μεταρρυθμιστική τάση».

Διευκρίνισε ότι μιλάει «για το πρόπλασμα μιας πολιτικής κίνησης» η οποία άμεσα «θα συμμετέχει στις όποιες διεργασίες και τον όποιο διάλογο για την περίφημη ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ