Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Παρέα με τον Ζιρινόφσκι ενάντια στο λαό

Τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του σπεύδει να δώσει για άλλη μια φορά η φασιστική Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για πολλοστή φορά το ρόλο της ενάντια στο λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές. Σε αυτό το πλαίσιο πλέον διαφημίζει τις σχέσεις της με τον γνωστό αντικομμουνιστή, «εθνικιστή» της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι...

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση επαίρεται ότι «ο ηγέτης του Εθνικού κόμματος της Ρωσίας και μεγάλος φιλέλληνας πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου και πλέον η συνεργασία των Ρώσων Πατριωτών με την Χρυσή Αυγή επισημοποιείται». Παρακάτω η ΧΑ παρουσιάζει και κομμάτια της αλληλογραφίας ανάμεσα σε Ζιρινόφσκι και Μιχαλολιάκο.

Για το τι εστί Ζιρινόφκσι, αρκεί να θυμίσουμε πως την εποχή που προωθούνταν στο Συμβούλιο της Ευρώπης το διαβόητο αντικομμουνιστικό μνημόνιο (Δεκέμβρης του 2005), έσπευσε να το υιοθετήσει, ζητώντας με την ευκαιρία αυτή, την απαγόρευση των ΚΚ, καθώς και την κατ' οίκον κράτηση (!) του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, προέδρου του ΚΚΡΟ.

Οπως μετέδιδε τότε το πρακτορείο ειδήσεων «ΙΝΤΕΡΦΑΞ», ο Ζιρινόφσκι έλεγε πως «είναι η μοναδική περίπτωση στην ιστορία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία είμαι σύμφωνος» και πρόσθετε πως θα πρέπει να απαγορευτούν όλα τα ΚΚ, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στις άλλες χώρες του κόσμου και να καταδικαστεί η δράση τους! «Οποιεσδήποτε αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις θα πρέπει να εξισωθούν με τις τρομοκρατικές», συμπλήρωνε...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ. Αρβανίτης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη των ειδικών εφετών ανακριτριών και του εισαγγελέα, αφέθηκε αμέσως μετά την απολογία του χτες ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μιχ. Αρβανίτης, που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ΧΑ, πλην αυτών που συντελούνται στο Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ