Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Πρόταση για σταδιακές μισθολογικές αυξήσεις στους εργάτες ορυχείων

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής ένωσης μεταλλεργατών Ν. Αφρικής, AMCU, δέχθηκαν χτες κατ' αρχήν την πρόταση διαπραγματευτών της κυβέρνησης να δοθούν από τις διοικήσεις των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται τα ορυχεία πλατίνας στη χώρα σταδιακές ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς ανειδίκευτων και ειδικευμένων εργαζομένων ώστε να σταματήσει η απεργία που διαρκεί πλέον 21 εβδομάδες.

Η πρόταση συμπεριλαμβάνει ετήσια αύξηση 1.000 ραντ στους μισθούς την επόμενη τριετία για τους ανειδίκευτους και ημι-ανειδίκευτους εργάτες. Στο ειδικευμένο εργατικό προσωπικό προσφέρθηκαν μισθολογικές αυξήσεις 8% τον πρώτο χρόνο και από 7,5% για κάθε χρόνο της διετίας 2015 και 2016.

Δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί ακόμη εάν θα ικανοποιηθούν και άλλα αιτήματα των απεργών όπως η επαναπρόσληψη 235 εργατών των ορυχείων της εταιρείας πλατίνας «Λονμίν», εάν θα αυξηθούν και πόσο τα επιδόματα στέγασης των εργατών και εάν θα καταβληθούν στους απεργούς οι μισθοί από το Γενάρη που ξεκίνησε η απεργία ως σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ